Hlavní navigace

Názor k článku Cesta kolem světa za 80 vteřin od Zdeněk - Hlavni problem vidim v tom, ze resite problem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2005 13:04

    Zdeněk (neregistrovaný)
    Hlavni problem vidim v tom, ze resite problem omezenosti zdroju priklonem k takzvanym alternativam. Tyto alternativy, ale nejsou s to nabidnout alespon stejny soucasny celkovy vykon, ktery navic kazdym rokem rapidne roste. Jedina mozna alternativa je jaderne stepeni a hlavne termonuklearni fuze. Tato posledne zminovana technologie je pro dalsi rozvoj lidstva klicova. Doufejme ze ITER splni ocekavani. Ne nadarmo je stupen civilizace urcovan energii kterou produkuje a/nebo ovlada.

    přistání i vzlet na autopilota - v beznem provozu ani nahodou, staci se jen podivat na automaticka auta, kde jsou (vim, ze jsou studie a polokomercni nasazeni)? A to se tam musi resit o hodne min vztahu nez u letadla. A co alternativa k leteckemu benzinu, jehoz cena (jiz beztak vysoka, dana jeho podstatou) poroste?
    pocitace - vas predpoklad pocita s perfektnim blbuvzdornym bezchybnym software
    víceúčelového zařízení - jako kuriozita urcite uz dnes, ovsem chcete se divat na televizi na 320x240 a psat na klavesnici s tlacitky 3x3mm? Ale hlavni problem je tu kupodivu opet zdroj energie.
    Vetrne elektrarny - opet mimo, pocasi clovek neovlada a technologicky uz tam skoro neni co zlepsovat.
    Solarni panely - opet, priroda je priroda, ale urcite se bude zvysovat jejich ucinnost a jednou mozna vyrobi vice energie nez je potreba na jejich vyrobu
    Tepelne cerpadlo - dobry, ale pro baracek, a ne pro panelak s 50 rodinama
    Cina - to mate recht, Taiwan vidim velmi brzo. Rusko ale podcenujete a to uz tu jednou bylo.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).