Hlavní navigace

Čeští uživatelé dávají při vyhledávání přednost Seznamu

17. 9. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle průzkumu agentury Factum Invenio většina českých internetových uživatelů využívá k vyhledávání služeb portálu Seznam. Konkrétně jde o 89 procent uživatelů. Seznam je si také 53 procent oslovených uživatelů nastavilo jako výchozí stránku po startu prohlížeče. Zatímco tradiční české značky, tedy Seznam, Centrum a Atlas, jsou preferovány spíše lidmi středního a staršího věku, mezi příznivci vyhledávače Google převažují studenti a mladí lidé ve věku do 30 let s vysokoškolským vzděláním, uvedl…

Podle průzkumu agentury Factum Invenio většina českých internetových uživatelů využívá k vyhledávání služeb portálu Seznam. Konkrétně jde o 89 procent uživatelů. Seznam je si také 53 procent oslovených uživatelů nastavilo jako výchozí stránku po startu prohlížeče. Zatímco tradiční české značky, tedy Seznam, Centrum a Atlas, jsou preferovány spíše lidmi středního a staršího věku, mezi příznivci vyhledávače Google převažují studenti a mladí lidé ve věku do 30 let s vysokoškolským vzděláním, uvedl Michal Peca ze společnosti Factum Invenio. Průzkum proběhl v srpnu tohoto roku a zúčastnilo se jej 1.205 aktivních uživatelů Internetu s vysokorychlostním připojením v domácnosti. (Factum Invenio)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).