Hlavní navigace

Cetelem podporuje platební QR kódy

17. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Platební QR kódy, které podporují mobilní aplikace sedmi tuzemských bank, si nacházejí uplatnění také v sektoru úvěrových produktů. Nově je používá společnost Cetelem.

Platební QR kódy pokračují v úspěšném rozšiřování. Další „velkou rybou“ zavádějící jejich podporu je společnost Cetelem poskytující hotovostní půjčky, spotřebitelské úvěry a kreditní karty. Nově klienti této nebankovní společnosti naleznou platební QR kód na měsíčním výpisu ke kreditní kartě. Jeho prostřednictvím mohou rychle zaplatit minimální splátku.


Autor: Jiří Macich ml.

Výřez z výpisu ke kreditní kartě: QR kód je novou možností platby povinné minimální splátky.

Cetelem není první úvěrová společnost, která podporu platebních QR kódů zavedla. Již dříve tak učinila například firma Everyday Finance nabízející hotovostní půjčky. Ukazuje se tak, že platební QR kódy mohou technicky i prakticky fungovat v širokém spektru podnikatelských sektorů. Idea náhrady složenek tak nakonec není tak přehnaná, jak se původně zdálo.

UX DAy - tip 2

Letos zavedení podpory platebních QR kódů chystají také energetičtí giganti ČEZ a RWE. Konkurenční E-ON je začal používat letos v březnu. Další významnou společností, která se chystá v tomto roce zavést jejich podporu, je společnost UPC, tedy největší český kabelový operátor a přední poskytovatel internetového připojení.

Zatímco vystavovatelů faktur nakloněných platebním QR kódům utěšeně přibývá, počet podporujících bank se již loni zastavil na čísle sedm: Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB (+ Era), Fio banka, Komerční banka, Raiffeisenbank a ZUNO. V druhé polovině tohoto roku by se k nim dle našich informací mohla přidat GE Money Bank.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).