Hlavní navigace

Chystá Facebook vlastní mobil? Dohodnou se operátoři na novém systému?

21. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Je prý dost možné, že s vlastním mobilem vypochoduje také Facebook. Alespoň to s odvoláním na svůj zdroj tvrdí zpravidla dobře informovaný server TechCrunch. Facebook prý pro plné využití potenciálu mobilů potřebuje výrazně hlubší integraci, než kterou mu poskytují současné systémy. Projekt mají mít pod patronátem pánové Joe Hewitt a Matthew Papakipos, oba již pracovali na vývoji nových systémů. Matthew Papakipos dokonce ještě nedávno byl u vývoje Chrome OS, od nějž ale přeběhl právě k…

Je prý dost možné, že s vlastním mobilem vypochoduje také Facebook. Alespoň to s odvoláním na svůj zdroj tvrdí zpravidla dobře informovaný server TechCrunch. Facebook prý pro plné využití potenciálu mobilů potřebuje výrazně hlubší integraci, než kterou mu poskytují současné systémy. Projekt mají mít pod patronátem pánové Joe Hewitt a Matthew Papakipos, oba již pracovali na vývoji nových systémů. Matthew Papakipos dokonce ještě nedávno byl u vývoje Chrome OS, od nějž ale přeběhl právě k Facebooku.

Aby těch spekulací nebylo málo, tak podle serveru Telecompaper se 8. října v Paříži chystá schůzka představitelů nadnárodních mobilních operátorů Orange, Vodafone, Telefónica a Deutsche Telekom (T-Mobile), kde by se měla probírat možnost spolupráce operátorů na vlastním systému pro nové chytré telefony. Není tajemstvím, že operátorům se příliš nezamlouvá moc, kterou si nad trhem usurpují výrobci mobilů a potažmo jejich systémů. Stephane Richard, šéf francouzského operátora Orange, doslova označil Android a iPhone (iOS) za trojské koně Googlu a Applu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).