Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Články na ČT24.cz bez diskusí, kdo se přidá? od Jean Laroux - Myslíte, že je pro čtenáře přijatelnější konzumování názorů...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2011 8:50

    Jean Laroux (neregistrovaný)

    Myslíte, že je pro čtenáře přijatelnější konzumování názorů redakce potažmo názorů někoho kdo ovlivňuje tu redakci bez možnosti reagovat na pohled redaktora nebo spíše možnost aktivně se k tématu vyjádřit ?

    Faktem je, že existují lidé, kteří by byli raději, aby se lidé k aktuálním tématům nevyjadřovali. Když je názor čtenáře pod článkem VIDĚT může se poněkud tlumit (negovat) účinek sdělované informace v článku. Narušuje se tak jakýsi PUNC veřejné pravdy, kterou média šíří. Lépe tedy tu viditelnou diskuzi zrušit. Mohou si přeci k tématu diskutovat někde na své zdi na FB nebo v hospodě, kde to veřejnost neuvidí a neuslyší. Mohou také jednou za týden hodit pár hlášek k VYBRANÉMU tématu, kde provedeme VÝBĚR a to vulgární, nekorektní + to co vyhodnotíme jako nevěcné tam vůbec nepustíme a ještě pak navíc v nějakém článku (bez diskuze) uděláme výpis názorů čtenářů (z těch vybraných názorů) aby to vypadalo jako, že si čtenáři myslí (tak to už je manipulace jako kráva) ;)

    Btw. Ve vztahu k BBC a poučení se .. Jaké jiné oblasti máte konkrétně na mysli ?

  • 22. 7. 2011 8:27

    sat037 (neregistrovaný)

    No já rozhodně gratuluji panu Fridrichovi, že se v ČT rozhodli jít cestou BBC a jen doufám, že v tom následování nezůstane jen u zrušení diskusí, ale poučí se i v jiných oblastech.

  • 22. 7. 2011 9:21

    sat037 (neregistrovaný)

    spíš jsem to myslel tak, že si z té BBC zatím vzali to naprosto nepodstatné.
    A to ponaučení - tak třeba integrace do televizí, jak se o tom psalo nedávno i zde na lupě: http://www.lupa.cz/zpravicky/bbc-vstupuje-do-chytrych-televizoru/

  • 22. 7. 2011 11:45

    Jean Laroux (neregistrovaný)

    A není snazší ty diskuze nečíst když se někdo psychicky s tou žumpou nevyrovná ? ;)

  • 22. 7. 2011 11:20

    _pepak (neregistrovaný)

    Teoreticky souhlasím, prakticky se ale přikláním k tomu, že než tu žumpu, co je na českých zpravodajských serverech, to radši žádnou diskusi. Protože tak, jak to je v současné době, to hodnotu nemá žádnou, a už vůbec se nedá mluvit o nějakém tlumení mediální pravdy.

  • 22. 7. 2011 16:25

    Jean Laroux (neregistrovaný)

    ?? Co si můžete jako uživatel dovolit ? Nejít na diskuzi ? No to můžete :-)

    Jako majitel si nemůžete dovolit vulgární diskuzi ? A proč ne ? Co Vám brání ? Jde Vám o určitý image celého webu ? No tak fajn ? Tak tu diskuzi neumožněte nebo ji cenzurujte. O tom jsem psal. Chcete nechat takovou diskuzi protože je to takové CHILLI a nevadí Vám ? Pak OK. Nebo by Vám to CHilli mělo vadit protože to vadí někomu jinému ? A komu jinému ? Svá "čuňátka" uživatele máte a tedy i návštěvnost a potažmo tedy účast v diskuzích. Komu by to ještě mohlo vadit, aby Vás to znervozňovalo ? ;)

  • 22. 7. 2011 13:29

    Jean Laroux (neregistrovaný)

    Když si v něm ta čuňátka rochní tak proč jim nedopřát ne ? :-D

    Ale vážně. Zákaz diskuze je zbytečný i v případě vulgarit a offtopic. Je to extrémní řešení o které možná jde zrovna těm, kteří jsou vulgární nejvíce. Jejich snahou může být umlčet nepohodlné názory. Víte já s Vámi souhlasím v tom, že především provozovatel webu si určuje na "svém písku" svá pravidla a je tedy jeho věc jestli diskuzi umožní, omezí nebo úplně zruší. Jako majitel toho "písečku" má na to pochopitelně právo. Snad leda, kdyby šlo o veřejnoprávní médium, tak by se dalo polemizovat ale u soukromého webu je to jasné. JE TO MOJE = STANOVUJI SI PRAVIDLA. Nesouhlasíš = můžeš jít jinam. Že lze zachovat diskuzi a přitom se "vzájemně nepožrat" myslím úspěšně dokázal pan Zapletal na Aktuálně.cz. Ze začátku jsem byl vůči jeho cenzuře skeptický ale po čase se ukázalo, že jeho admini mažou jen vulgárnosti a tím ten "píseček" vypadá kultivovaněji byť je tam někdy až příliš červeno. Ještě se mi nestalo, že by zde někdo smazal příspěvek jen díky jakkoliv "nekorektnímu" názoru. Určitá cenzura příspěvků je tedy možná a lze kombinovat automatizovanou metodu "klíčových slov" nebo jinak řečeno zakázaných slov, metodu upozorňování na nevhodné příspěvky od uživatelů samotných a metodu klasické cenzury adminem. Sníží to zátěž na personál. Svůj smysl má asi i ověření uživatele protože zde hrozí, že Vám někdo ukradne identitu a bude se vydávat za Vás (za Váš nick). Jde tedy o ochranu uživatele. Ověření se může realizovat třeba pomocí SMS, kde se sváže číslo telefonu a přezdívka. Takto lze ověřit i vymyšlený nick. Metoda zasílání dopisů jako na Aukru nebo na Seznamu mi přijde vzhledem k náročnosti zbytečná. U Aukra to ještě má smysl protože chci -li výhodně prodávat a nakupovat pak si s tou korespondencí dám práci ale pokud chci napsat, že "Císařpán je vůl" na to určitě nebudu absolvovat tak náročné ověřovací martýrium.

  • 22. 7. 2011 12:07

    Čelo (neregistrovaný)

    A vás by bavilo mít na vlastním písku bordel?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).