Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co byste měli vědět o Mytrixu od Letus - Dobry den, sluzbu mytrix.cz pouzivam, uz nekolik mesicu,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2001 11:41

    Letus (neregistrovaný)
    Dobry den,
    sluzbu mytrix.cz pouzivam, uz nekolik mesicu, a jsem tomu velmi rad. Pouzivam ji proto, ze mi vyhovuji reporty, jsou
    presne, jednoduse setridene a on-line, pro me prehlednejsi nez poskytuji servery typu navrcholu nebo toplist, popr. statistiky providera, ktere se upravuji jednou za den ...
    A absolutne me v mem rozhodovani neovlivnuje fakt, jestli nejaka ryba z mytrixu tvrdi, ze pracuje s PwC, Stemem nebo cimkoliv jinym. Pro me je to super sluzba, a takovou ji beru. A takova prohlaseni, ze kdo lze, ten urcite krade, mi pripominaji dobu davno minulou. U Lupy jsem uz tolikrat komentoval veci, ktere nejsou pravdive, ze by vam kral musel nechat usekat vsechny koncetiny co mate, prisit zpatky a usekat jeste jednou, pokud by to byl trest za lhani. Tak si zamette u vlastnich dveri, a treba potom vas kolega nebude mit tak udiveny vyraz :))
  • 27. 9. 2001 11:46

    Petr (neregistrovaný)
    Takze by jste opet volil vladu, ktera klame verejnost, nedrzi sve sliby, ohani se ruznymi dohodami, ktere ani uzavreny nebyly, ale pritom "dobre vladne"?

    V podstate je to totez.

    Povest je velmi dulezita.
  • 27. 9. 2001 14:22

    Letus (neregistrovaný)
    Super, i sem se dostane politika ...
    Ale kdyz uz jste to pouzil, tak proc ne ... Pro me je to vlada, ktera mi dala, co od ni ocekavam, presne to, co potrebuji, a tim tedy duvod ji nadale podporovat. Tak je to s kazdou vladou, a kazda vlada klame verejnost, nedrzi sliby, ohani se dohodami, ktere uzavrene nebyly (byl bych rad, kdyby jste mi jmenoval vladu, ktera to tak necini :))
    Takze je jen na lidech, jestli jim soucasne vysledky
    vyhovuji, nebo ne. Me tedy vyhovuji. A jak rikam, ani Lupa nema ciste tricko. Navic videt, ze spousta "zucastnenych" s timto systemem nikdy nepracovala, protoze zrovna co se narazek na metodiku tyce, maji tam mnoho veci vysvetleno mnohem lepe, nez kterykoliv podobny server, takze vim presne, jak berou hit, pristup a podobne. Takoveto informace se mi treba z toplistu nikdy jednoznacne dostat nepodarilo.

    Mate pravdu v tom, ze povest je dulezita. Ja jim zadna tajna data nesveruji, takze nemam duvod byt jakkoliv nervozni. Velke mnozstvi udaju je pristupne v zebriccich Mytrixu, takze nevim co si lide mysli, ze je jeste na jejich
    statistikach k "ukradeni". Navic mnohe ze serveru, kde mytrixi iconka poblikava, publikuje sve statistiky i v dalsich auditech, takze ta cisla opravdu tajna nejsou. A co vic by mohl mytrix realne pouzit ?

    Neprijde mi korektni, ze Lupa neprilozila vyjadreni Mytrixu, nemyslim si, ze by lide v Mytrixu meli na starosti cely den prochazet jednotlive weby a hledat, kde je kdo pomlouva, aby na to mohli napsat vyjadreni.

    A nakonec, parkrat je zmineno, ze onen pan Petrasek je marketingovym manazerem, je podle meho mozne, ze sam neni
    informovan o vsech technickych detailech mereni navstevnosti.


  • 27. 9. 2001 15:33

    Martin Petrášek, Mytrix.cz (neregistrovaný)
    Omlouvám se za zpoždění v reakci, vrátil jsem se právě z jednání. Tak tedy:

    "Mantru o PwC" jako garantovi projektu Mytrix nepoužívám "doslova za každým slovem", ale - poměrně často. A stejně často k tomu podotýkám, že úzká spolupráce s PwC neprobíhá na úrovni české Mytrix s.r.o., ale na úrovni původního tvůrce systému Mytrix, ruské firmy SpyLOG. Vazby mezi SpyLOGem, resp. jím založeným Mytrix.com, a PwC, jsou popsány např. zde nebo zde. A zmínění pracovníci moskevské PwC neměli "vseobecnou a kratkou schuzku s firmou Mytrix na pouze e-businessove konferenci", ale cca hodinovou schůzku v sídle naší firmy...

    Navrcholu, Toplist
    Provozovatelům obou systémů jsme krátce po vstupu na trh nabídli spolupráci, uvedli jsme např. možnost procentualní provize z plateb klientů, kteří by z jejich bezplatných služeb přešli do naší placené. Po uvedeném vyjádření Tomáše Krauseho (Lupa převzala z iStrategie) jsem mu v úžasu telefonoval, a T. K. vyhýbavě přiznal, že mu taková nabídka učiněna byla. Rozhodli jsme se s Navrcholu dále nejednat, kontakty s Toplistem (Pavlem Francírkem) pokračují.

    SEZNAM
    Tuto nepříjemnost považuji za uzavřenou mými vyjádřeními pod článkem M. Prokopa. Důležité pro nás je, že SEZNAM ocenil naši technologii a projevil jasný zájem ji používat.

    SPIR
    Nikdy jsem na First Tuesday ani nikde jinde neřekl, ze Mytrix "podepsal smlouvu se SPIRem". Pravda je taková, že jsem při našem vstupu na trh oslovil M. Antoše s nabídkou otestování našich služeb na Lupě a projednání možné spolupráce se SPIRem. Při druhém telefonickém hovoru na toto téma mě M. A. skutečně odkázal na NMRA, že mám jednat přímo s nimi. A pak mi 19.7. přišel mail: "Dobry den, Marek Antos mi rikal, ze jste nam nabizel moznost vyzkouseni Vaseho projektu Mytrix na Lupe - chci se proto zeptat, zda Vase nabidka stale jeste plati? Diky a hezky den, Mirek Zeman"! Druhý den ozdobila Lupu ikona Mytrix. A přesně takto jsem události vždy popisoval - že jsme oslovili, nabídli, oni testují, promyslí a uvidí...

    NMRA, STEM/MARK
    Nikdy jsem se nezaštiťoval jménem (respektive vzájemnou spoluprací) se STEM/MARKEM, ale velmi často popisuji skutečný stav věcí - že jsme oslovili M. A. ze SPIRu, ten nás odkázal na NMRA, které jsme představili Mytrix a jednáme o možné spolupráci. Tvrzení, že když jsem technologům STEMu nebyl schopen zodpovědět několik (ne "žádnou") otázek o metodice Mytrixu, že jsem tím "povrdil, že měření fungují na principu černé skříňky" je naprosto nelogický a směšný vývod. Ano, přiznal jsem tehdy, že na odpovědi odborně nestačím, a skutečně jsem slíbil metodiku opatřit - u našeho technického ředitele narozeného v Kazachstánu - nikoliv "programátora", který navíc žádný ruský SpyLOG netvořil... V rozhovoru pro čsp. Strategie jsem prohlásil, že možnosti spolupráce s NMRA vidím buď tak, že "NET PROJEKT upraví svoji metodiku a přispůsobí se Mytrixu" anebo že my přizpůsobíme náš software NET PROJEKTU. Otištěna byla pouze první polovina (a dost možná jsem ji řekl až jako druhou...). Manažer NMRA Z. Laisek se proti tomuto "siláctví" e-mailem ohradil a já mu obratem telefonicky vyjádřil lítost a omluvil se. Onen rozhovor nebyl autorizován...

    Mytrix Inc.
    Americká společnost Mytrix Inc., v jejíž moskevské pobočce jsme podepsali licenční smlouvu o provozování systému v ČR, sídlí podle slov jejích zástupců v New Yorku na Park Avenue. Po Johnu Brownovi jsme nepátrali, není to náš partner, ale prý skutečně existuje. Já sám například znám minimálně dva skutečné Josefy Nováky...

    Závěrem:
    Do publikace "Internet a komunikace se zákazníkem II." vydatelství DIMAR jsem napsal jediný článek v rozsahu 7,5 stránky, celkem má sešit 180 stran. Napsal jsem tedy část "malou" nebo "nemalou", vážení čtenáři? A takhle je to se všemi "fakty" v tomto článku...
    Pro nás je stěžejní fakt, že statistiky Mytrix jsou shromažďovány na serverech v ČR, úzkostlivě dbáme na dodržování pravidel našich služeb a pečujeme o naše klienty, jak nejlépe umíme. A budeme tak činit i nadále, protože to je naším cílem. Děkujeme za důvěru.
  • 27. 9. 2001 15:57

    Tomas Krause (neregistrovaný)
    > Navrcholu, Toplist
    > Provozovatelům obou systémů jsme krátce po vstupu na trh
    > nabídli spolupráci, uvedli jsme např. možnost procentualní
    > provize z plateb klientů, kteří by z jejich bezplatných
    > služeb přešli do naší placené. Po uvedeném vyjádření
    > Tomáše Krauseho (Lupa převzala z iStrategie) jsem mu
    > v úžasu telefonoval, a T. K. vyhýbavě přiznal, že mu
    > taková nabídka učiněna byla.

    Ano, take jsem vam do telefonu jasne rekl, ze pod vetou "Učinili jsme serverům Navrcholu.cz a Toplist.cz nabídku na spolupráci, respektive na převzetí jejich klientů." si predstavuji asi neco jineho nez vy. Chcete-li prevzit server NAVRCHOLU.cz, nabidnete sedministnou castku a ja na nabidku milerad zareaguji. Nezavazne reci o moznych provizich nepovazuji za nabidku k prevzeti klientu. Takze nas prosim priste z vasich tiskovych zprav vynechte, pokud nechcete, abych je zase dementoval.

    Mimochodem, Vy osobne jste u nas vubec nebyl, tak jak muzete vedet, co nam kdo nabidl??
  • 27. 9. 2001 17:43

    Martin Petrášek, Mytrix.cz (neregistrovaný)
    Děkuji za tuto reakci, protože naprosto přesně demonstruje, k čemu v případě článku na Lupě a vůbec při informormování o Mytrixu (nejen!) dochází: K posunu objektivní reality k osobním dojmům a k označování informací z druhé ruky a polopravd za fakta.

    Pod jasně vyřčenou nabídkou "převzetí klientů" si prostě nemohou dva lidé představovat každý něco jiného: Když moji kolegové nabídli T. Krausemu provizi za klienty, kteří z Navrcholu přejdou do Mytrixu, ale T.K. to považuje za "nezavazne reci" a pak tuto událost dokonce "dementuje", protože pod "prevzetim klientu" si on představuje "prevzeti serveru" - tak se dostáváme k přísloví o voze a koze. K obdobným posunům skutečnosti, tzn. ke komentování nikdy nevyřčeného, došlo ve zmíněném článku - a myslím, že ve stejně průhledné podobě, jako v případě T.K.

    Lidi, to se vážně neumíme normálně poslouchat?!
  • 27. 9. 2001 19:11

    Martin Kudlvasr (neregistrovaný)
    Na tohle uz reagovat musim .....

    Lidi, pokud vyseknete vetu z kontextu, muzete verejnosti sdelit mj. nasledujici nadevsi pochybnosti pravdiva fakta:

    USA a drtiva vetsina jejich obcanu primo podporuje Usama Bin Ladina.
    Spolecnost Oskar, s. r. o. provozuje domenu oskar.cz, kterou by mela provozovat firma Cesky mobil, a proto se s ni firma Cesky Mobil soudi.
    Na platforme Win32 nelze provozovat vice programu zaroven.
    Na platforme Win32 lze pracovat s vice programy zaroven.

    v tomto pripade byl kontext tento:
    ... pro časopis Strategie na otázku, zda se Mytrix nepokusí sloučit s některou další službou na měření návštěvnosti, odpověděl: "Učinili jsme serverům Navrcholu.cz a Toplist.cz nabídku na spolupráci, respektive na převzetí jejich klientů. Ale ani jeden z nich nereagoval a zdá se, že nemají zájem."
    Tato veta se da urcite podeprit prislusnym clankem prislusneho casopisu.

    Pokud bylo takto odpovezeno na tuto otazku, pak tu musela byt nabidka na prevzeti VSECH a nebo vetsiny klientu.

    Pokud reknu bez kontextu: "Učinili jsme serverům Navrcholu.cz a Toplist.cz nabídku na spolupráci, respektive na převzetí jejich klientů." , je to jako rici: "Na serverech v ceske republice neni provozovana reklama".
    O kazdem, kdo rekne ze druha veta rika pravdu si budete neco nehezkeho myslet. Kdyz chci prevzit neci klienty, mam na mysli vsechny klienty. Kdyz chci prevzit jen nektere, tak to reknu.

    Pokud si na tento zpusob mluvy ( resp. na jeji zkreslovani ) zvykneme, budeme se casem muset dorozumivat takto:
    "Ucinili jsme jako firma Mytrix serverum Navrcholu.cz a Toplist.cz a zadnym jinym nabidku na spolupraci s nimi a nikym jinym, respektive prevzeti vsech jejich klientu bez vyjimky, nikoli vsak serveru a softwaru." Fuj takhle mluvit nechci. A proto kazdeho, kdo takto zkresluje radim na okraj spolecnosti. Padlo tu, ze kdo lze, ten krade. Nemyslim si to, ale vim, ze lez je horsi.
  • 27. 9. 2001 22:05

    Wolff (neregistrovaný)
    Taky uz musim reagovat. Tohle uz je totiz demagogie do nebe volajici. Pan Zeman nam tady vnucuje informace, ktere se poruznu doslechl, a nejaci kaspari mu snad dokonce skacou na spek. No a ted jeste pan Kudlvasr. At Mytrix nabidl Na vrcholu cokoli, tomas Krause to ve Strategii poprel a dnes na Lupe potvrdil. Cimz je to snad jasny, ne??? Pan Petrasek pise, ze jednu vetu nemuzou dva lide chapat rozdilne, ale ted vidime, ze to dokazou dokonce i 3. Nabidka na prevzeti klientu = prevzeti minimalne 2 ( a vice) klientu. Proc VSECH, proboha?!!! Blahopreju Lupe k naprostemu zdiskreditovani a lituji vsechny, kteri Antosovi a spol. veri nos mezi ocima :(((
  • 28. 9. 2001 17:41

    INFO >>smsNow>> 0606-7676-69 (neregistrovaný)
    tady hodne souhlasim! Ale i toto muze byt trochu ukvapeny zaver. Tohle je otevrena debata a super ze tu muze kdokoliv rici cokoliv. Kdo ne to nema, at to necte. Kdo si dokaze vybrat co potrebuje a udelat si VLASTNI NAZOR, pro toho muze byt LUPA prinosem. Kdo z vas chodi casteji na jiny cesky webzin stejneho zamereni?

    A neco zle muze vzdy k necemu dobre. Treba i tahle debata prispeje ke zlepseni obsahu LUPY. Kdyz ne, chyba LUPY. kdokoliv z vas muze kdykoliv zacit cist neco jineho.
  • 28. 9. 2001 17:56

    Tomas Krause (neregistrovaný)
    Co jsem potvrdil?? Naposledy reaguji a kazdy soudny clovek, necht si udela nazor sam:

    Celemu tomu slavnemu prohlaseni pana Petraska predchazelo nasledujici: Lide z Mytrixu se s nami chteli sejit, ze pry maji uzasnou nabidku, jakou odmitli sdelit, pry osobne. Tak jsme domluvili schuzku a cekali, co se bude dit. Ze zdroje mimo Mytrix ke me doputovala informace, ze nas pry chteji koupit a tento zdroj ja povazuji za celkem duveryhodny (ale to neni podstatne). Takze jsem byl zvedav, co z toho bude. Nebudu vas napinat nebylo z toho nic. Zadna nabidka nepadla, rozhovor se odehraval v rovine: Mytrix "Tak co, jak se vam dari, co chystate?" NAVRCHOLU.cz: "Do toho co chystame vam nic neni. Co jste nam chteli nabidnout?" M: "Kazdy vas v CZ zna, mate dobre jmeno, takze bychom mozna mohli spolupracovat." N: "Jak?" M: "Nabizeli byste svym zakaznikum i nase sluzby za provizi." A po par zdvorilostnich vetach a pozvance k navsteve Mytrixu schuzka skoncila bez jakehokoliv zaveru. Nebylo receno, cekame na vase vyjadreni. Proste nezavazny rozhovor ctyr lidi, kteri si nic neslibili.

    Priznam se, ze jsme Mytrix pustili z hlavy, protoze nam nabizena spoluprace (ktere pan Petrasek rika prevzeti klientu!)prisla nezajimava. A pak si prectu v iStrategii, ze nam byla ucinena nabidka na prevezeti nasich klientu a my na ni nereagovali. Pokud si pan Petrasek mysli, ze nabidky na prevzeti serveru se davaji na patnactiminutove nezavazne schuzce, bez jakekoliv konkretni nabidky a zaveru, tak ano, dostali jsem "nabidku na prevezeti" nasich klientu.

    A jeste jednou pripopminam, ze pan Petrasek na schuzce nebyl. (jeden z ucastniku schuzky dokonce v Mytrixu asi za deset dni skoncil)

    Nemam vubec nic proti Mytrixu, oni nas za konkurenci pry nepovazuji, ja je take ne - pro nas je konkurence Toplist se srovnatelnym poctem uzivatelu a ne Mytrix s 1/10 uzivatelu. A jedine cas ukaze, zda nekdo trh opusti nebo je na nem misto pro tri podobne sluzby.

    Ona to nebyla lez, on to byl PR, ze? Muzeme to brat i takto, ale pak at se pan Petrasek nedivi, ze podobne vyjadreni pak musim dementovat, kdyz se domnivam, ze informace v nem jsou nepresne a zavadejici. Tim pro mne tato "afera" konci.

  • 29. 9. 2001 10:23

    Wolff (neregistrovaný)
    No huraaaaaaa, tak ted je to vazne definitivni. Trikrat potvrdit, ze zaznela nabidka, a o tri vety nize se to snazit dementovat - to je krasa! A jelikoz na "informacich" takovych lidi, jako je Tomas Krause je zalozen cely clanek, tak drzim Mytrixu palce - takovehle zvasty nelze neustat.
  • 29. 9. 2001 10:36

    Tomas Krause (neregistrovaný)
    Koukam, ze vy si porad melete tu svou a neco vam vysvetlit asi nema smysl (nebo jste v mem "priznani" nepostrehl jemnou ironii). Presto jeste jednou a polopaticky:

    Mate zanovni Mercedes a prijde za vami clovek se Skodovkou s tim, ze by se rad obcas svezl ve vasem aute a za to by vam neco pridal na benzin. Vyslechnete si jeho napad a on odejde. Vam se to nezda jako nejlepsi napad, takze to pustite z hlavy a za tyden zjistite, ze jeho kamarad, se kterym jste v zivote nemluvil, vsude rozhlasuje, ze vam nabidl, ze vase auto koupi, ale vy jste na jeho nabidku nereagoval.

    Pripada vam to normalni?? Pokud ano, tak je marne vam neco vysvetlovat. Ja jen doufam, ze prumerne inteligentni ctenar z meho vyjadreni pochopil, jak to doopravdy bylo.

  • 30. 9. 2001 13:44

    Mirek Zeman (neregistrovaný)
    Vazeny pane Petrasku,

    Ad PwC

    mam zde OFICIALNI stanovisko PwC, ze ktereho vychazela take prislusna pasaz clanku a ze ktereho jasne vyplyva, ze zadna pobocka PwC (tj. ani ruska) s Mytrixem NEMA nic spolecneho, jinymi slovy --- Mytrix neni zakaznikem PwC. Vami dementovana citace navic pochazi z onoho oficialniho stanoviska (jinak by to nebyla citace), takze Vy zde nepopirate moje tvrzeni, ale tvrzeni PwC. Je to usmevne, protoze nemam predstavu, co by PwC vedlo k tomu, aby Mytrix zapirali jako klienta?

    Ad SPIR/NMRA

    V tomto pripade Vas musim odkazat na Vase nize uvedene rceni ("Jeden o voze, druhy o koze."), protoze zde smesujete dve naprosto odlisne veci, tj. Lupu a SPIR. Citovany mail jsem Vam skutecne poslal --- na tom ostatne neni nic podivneho ---, ale uprimne nechapu, jakou to ma souvislost se SPIRem a jaky argument v clanku to vlastne vyvraci?

    Mytrix Inc.

    Mozna vite vic, nez ja, ale pokud je mi znamo, tak Mytrix Inc. neni nadnarodni spolecnost s ruskou pobockou, ale Mytrix je pouze mezinarodni znackou pro rusky SpyLOG. Skoro to vypada, ze tady nekdo nemluvi pravdu [1]. :-))

  • 2. 10. 2001 9:35

    Wolff (neregistrovaný)
    ale jiste ze ano, to je na ruskem internetu stara znama vec, viz odkazy v reakci M. Petraseka: http://info.spylog.ru/about/index_en.phtml a http://www.outsourcing.ru/news/source/200008/407.htm?id=407&catid=1&step=2&count=10
  • 21. 11. 2001 18:56

    Honza Rypavy (neregistrovaný)
    SpyLOG Launches Mytrix.com June 27th, 2001 (StockAccess.com)

    Mytrix.com was unofficially launched earlier in June, and at the same time SpyLOG has launched Mytrix.cz - Czech-language service.

    According to the company's officials, SpyLOG currently has three technological platforms in Russia, Czech Republic, and Germany. In the near future, SpyLOG plans also to launch a German-language version.
    ---------------------------------

    Diky za odkaz na toto info, ted uz chapu, proc si cesky MyTRIX s.r.o. zaplatil clenstvi v Americke obchodni komore v ČR a cpe to na všech obchodních papírech a vizitkách ke svému názvu - je to jenom další pokus, jak ze sebe dělat něco, co nejsem a oblbovat lidi. Vtip je v tom, že členem AOK se muze stat kazdy, kdo si zaplatí členství a na vizitkách se to pak vyjímá.

    Teď už by jenom scházelo, aby se z Mytrixu vyklubalo nějaké letadlo (jako např. AmWay ??? viz praxi pana Petráška v DIMARu a v přímém prodeji vůbec).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).