Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co se stalo LastPass a jak vytvářet silná a zapamatovatel­ná hesla od Lex - Ještě nic nepřekonalo kombinaci notýsek a tužka. Samozřejmě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2015 10:48

    Lex (neregistrovaný)

    Ještě nic nepřekonalo kombinaci notýsek a tužka. Samozřejmě je nutné ten sešítek mít slušně uložený - ale to kreditku, klíče od auta/bytu nebo peněženku také. Za posledních 20 let jsem neztratil ani nebyl okraden o nic z toho...

  • 26. 6. 2015 12:15

    . . (neregistrovaný)

    keyPass, 1Password jsou podobné služby a nemusí být cloudové, ale pouze lokální, můžeš si tam spravovat hesla a poté si je tisknout, abys je měl i u sebe...

    LastPass a podobné věci nejsou jediným řešením, ale jsou dostatečné pohodlné, bezpečné a jednoduché na používání, že se dají hromadně doporučovat lidem místo používání jediného hesla nebo nějakých složitých vymyšlených vlastních mechanismů.

    Jsem z IT oboru a samozřejmě mám řadu jiných způsobů jak pracovat bezpečně se systémy a daty vč. možnosti jak nastavit firemní politiku, ale to je pro úzký okruh s patřičnou znalostí.

    V službách podobných lastPass je budoucnost, mít omezené množství míst, vůči kterým se prokazuji a zbytek je jen o tom, že s nějakým přístupem souhlasím nebo nesouhlasím. Na řadu projektů se dá často použít twitter, facebook, google přihlášení, LastPass je pro ty, které mají pouze přihlašování přes heslo...

  • 26. 6. 2015 11:00

    . . (neregistrovaný)

    já právě myslím, že to překonal tady zmiňovaný lastPass :).

    Přepisovat složitá hesla ručně je prostě nepohodlné a náročné, nemluvě o jejich vyhledávání v notýsku v případě, kdy jich opravdu mám stovky.

    Mně by ale na notýsku právě hodně vadilo to, že si to můžeš přečíst kdokoliv, kdo se dostane k mým věcem. Na druhou stranu si hesla z lastPass pravidelně tisku a archivuji, abych nebyl tak příliš závislý na jedné službě.

  • 26. 6. 2015 11:07

    Lex (neregistrovaný)

    Souhlasím, že nepohodlné to někdy je. Nicméně nemusím řešit problém s tím, zda mi nějaké zařízení umožní připojení flashky, nebo zda flashku v kapse nezlomím. U "cloudových" služeb pak třeba otázku, zda se k nim vůbec dokáži připojit (stačí přísně nastavený firemní firewall a prostě je člověk v háji). Notes toto řeší! :)

    Samozřejmě hrozí ztráta a pak "totální zneužití", to bez debaty je hlavní, ale také jediná hrozba, kterou však lze vlastních chování eliminovat. Tedy vynechám-li případ, že si na mě někdo cíleně počká někde v průchodu a po domlácení basellovou pálkou mi prohledá sako ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).