Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Co se stalo LastPass a jak vytvářet silná a zapamatovatel­ná hesla od Lex - Ještě nic nepřekonalo kombinaci notýsek a tužka. Samozřejmě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2015 10:48

    Lex (neregistrovaný)

    Ještě nic nepřekonalo kombinaci notýsek a tužka. Samozřejmě je nutné ten sešítek mít slušně uložený - ale to kreditku, klíče od auta/bytu nebo peněženku také. Za posledních 20 let jsem neztratil ani nebyl okraden o nic z toho...

  • 26. 6. 2015 11:00

    . . (neregistrovaný)

    já právě myslím, že to překonal tady zmiňovaný lastPass :).

    Přepisovat složitá hesla ručně je prostě nepohodlné a náročné, nemluvě o jejich vyhledávání v notýsku v případě, kdy jich opravdu mám stovky.

    Mně by ale na notýsku právě hodně vadilo to, že si to můžeš přečíst kdokoliv, kdo se dostane k mým věcem. Na druhou stranu si hesla z lastPass pravidelně tisku a archivuji, abych nebyl tak příliš závislý na jedné službě.

  • 26. 6. 2015 11:07

    Lex (neregistrovaný)

    Souhlasím, že nepohodlné to někdy je. Nicméně nemusím řešit problém s tím, zda mi nějaké zařízení umožní připojení flashky, nebo zda flashku v kapse nezlomím. U "cloudových" služeb pak třeba otázku, zda se k nim vůbec dokáži připojit (stačí přísně nastavený firemní firewall a prostě je člověk v háji). Notes toto řeší! :)

    Samozřejmě hrozí ztráta a pak "totální zneužití", to bez debaty je hlavní, ale také jediná hrozba, kterou však lze vlastních chování eliminovat. Tedy vynechám-li případ, že si na mě někdo cíleně počká někde v průchodu a po domlácení basellovou pálkou mi prohledá sako ;-)

  • 26. 6. 2015 12:15

    . . (neregistrovaný)

    keyPass, 1Password jsou podobné služby a nemusí být cloudové, ale pouze lokální, můžeš si tam spravovat hesla a poté si je tisknout, abys je měl i u sebe...

    LastPass a podobné věci nejsou jediným řešením, ale jsou dostatečné pohodlné, bezpečné a jednoduché na používání, že se dají hromadně doporučovat lidem místo používání jediného hesla nebo nějakých složitých vymyšlených vlastních mechanismů.

    Jsem z IT oboru a samozřejmě mám řadu jiných způsobů jak pracovat bezpečně se systémy a daty vč. možnosti jak nastavit firemní politiku, ale to je pro úzký okruh s patřičnou znalostí.

    V službách podobných lastPass je budoucnost, mít omezené množství míst, vůči kterým se prokazuji a zbytek je jen o tom, že s nějakým přístupem souhlasím nebo nesouhlasím. Na řadu projektů se dá často použít twitter, facebook, google přihlášení, LastPass je pro ty, které mají pouze přihlašování přes heslo...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).