Hlavní navigace

Co týden dal: V USA funguje šestkrát a dost a Facebook zas mění vzhled

3. 3. 2013
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Google neplánuje kamenné obchody, HP Slate 7 je androidový tablet, spekulace okolo iWatch neustávají, hotelům se nedaří v SEO a DKNY kradlo fotky. Co ještě přinesl #TYDEN?

Umíte takhle malovat ve Photoshopu? Viz 40 Matte Paintings To Push You To Real Photoshop Artistry

Google nemá plány na otevření kamenných obchodů. Říká to Andy Rubin. Viz Andy Rubin says Google ‚has no plans‘ for retail stores

Detailní povídání o MiniDuke, malware a útoku, co měl teoreticky prý napadnout i počítače v českých státních institucích. Viz Global Cyberattack Used Spam Twitter Accounts

Audrey Hepburn ožila, v reklamě a samozřejmě díky CGI. 

Amanda Palmer a její vystoupení na TED si zaslouží vaši pozornost: on.ted.com/Amanda.

Easter Egg v YouTube? Zkuste napsat “do the Harlem shake” a uvidíte (samozřejmě, pište to nejlépe bez těch uvozovek).

HARDWARE

Mozilla Unlocks the Power of the Web on Mobile with Firefox OS čtěte, pokud chcete vědět, jak to vypadá s mobilním Firefox OS. Mezi prvními zeměmi je leccos (třeba sousední Polsko a Maďarsko). Česko bohužel.

HP Debuts First Android-Based Device, the Slate 7 Tablet potvrzuje to, co se vědělo ještě před MWC. HP představil Slate 7, tablet s Androidem.

getmyo.com doplněné podtitulem „The Next Generation of Gesture Control“. A vypadá to zajímavě.

A tohle skoro vypadá jako iWatch. Skoro.

Tohle, tohle je pořádný hardware. 

Že by se dalo létat na deštníku? Věřte nebo ne, jde to.

Apple's mini is more popular than iPad, and that's not a good thing je docela zajímavá věc. Nějak z toho plyne, že kdyby Apple uvedl na samém počátku malou a větší verzi iPadu, tak by nikdy „velký“ iPad nebyl tak úspěšný, jako (prozatím) je.

Five Smart Watches in the Market before you see the iWatch pro případ, že byste nechtěli čekat na iWatch.

WEBDESIGN, INTERNET

Google Panda Two Years Later: The Real Impact Beyond Rankings & SEO Visibility obsahuje pár velmi dobrých ukázek toho, jak se projevila Panda.

Daří se hotelům v SEO? Podle Hotels Strive to Own Organic Search Results se to neobejde bez problémů.

There Is No Mobile Internet! uvádí zajímavou věc: 32 % lidí si na mobilu raději prohlíží plnou verzi webu než tu mobilní. Článek ale obsahuje i další hodně zajímavé informace.

Logical Breakpoints For Your Responsive Design také doporučím, jde o zajímavé čtení na téma responzivního designu. S příklady a řadou praktických postřehů.

Google vysvětluje jak funguje vyhledávání na speciálně k tomu vytvořeném webu. Viz http://www.google.com/insi­desearch/howsearchworks/thes­tory/

SOFTWARE

World of Warcraft přichází s novým rozšířením (Thunder King, 5.2) a samozřejmě i novým videem. 

Povedený přehled, jak se vyvíjely FPS, or 1992 do současnosti. 

Project Awakened se představuje (a Unreal Engine 4 samozřejmě také).

Experiment s 3D desktopem? Sledujte na http://vimeo.com/59231624 a podrobnosti hledejte na http://www.leejinha.com/spacetop

Google přichází s novým kompresním algoritmem. Je pomalejší, ale nabízí vyšší kompresi. Viz Zopfli: New compression library from Google

BEZPEČNOST, SOUKROMÍ, PRÁVO

Music sales are going up for the first time in 14 years and piracy is going down, largely because it is stupid-easy to hear any song you want without being a digital thief.“ Čtěte Music Sales Have Biggest Jump in MP3 Age a překládat to naschvál nebudu.

Americké „šestkrát a dost“ je v provozu. Viz ISPs Finally Explain How ‚Six Strikes‘ Anti-Piracy Program Will Work

The Real Costs of Cookie-Blocking řeší hlavně očekávané kompletní blokování cookies ve Firefoxu. A konstatuje, že na to doplatí všichni.

Judge denies Apple request to increase damages against Samsung, cuts them by 40 percent instead je špatná zpráva pro Apple. Žádost o navýšení škody, kterou by Samsung měl Apple zaplatit, neprošla. Soudkyně udělala pravý opak, o 40 % škodu snížila.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Don't Do Social Customer Service říká Evan Hamilton. A to, co uvádí, dává smysl.

DKNY Apologizes via Tumblr for Using Photos Without Permission není žádná maličkost. Firma DKNY použila na 300 fotografií od konkrétního fotografa bez jeho vědomí. Pak mu nabídla 50 USD za fotografii a když mu to nepřišlo dost, přestala se s ním společnost bavit. A omluva? Taková skoro typická, svádí to na „omyl třetí strany“.

Může Pinterest prodávat? Nars to zkouší. Viz Nars Tests Pinterest's Selling Potential

Facebook Showing Off ‚New Look‘ for News Feed March 7 obsahuje nějaké ty screenshoty z novější verze Timeline a možných změn na té „druhé“ části Facebooku. Tedy té, kterou Facebook zapomněl změnit, aby odpovídala Timeline. Ale i s Timeline to nakonec dopadlo tak nějak zvláštně. Tolik vychvalovaný dvousloupcový systém končí.

Google Launches Sign Language Interpreter App For Hangouts, Adds Accessibility Features To Gmail, Drive And Chrome  zmiňuje docela zajímavou věc, překlad znakové řeči v Google Hangout (ty najdete v Google+).

REKLAMA A MARKETING

Piráti dorostli do puberty je dobrý článek na téma Twitter, sociální sítě a (politický) marketing.

Hot Wheels Rolls Out Twitter-Enhanced Vending Machine je zajímavý příklad toho, jak propojit Twitter a stroj na vydávání Hot Wheels autíček pro děti.

Samsung má sérii nových spotů. A tím to samozřejmě nekončí: youtu.be/3EadrFE2o3Ewww.youtube.com/watch?v=7Q0QCFd6ImU a www.youtube.com/watch?v=vrM_TM2bePw

PS VITA s novým plakátem. Originální, ale otázka je, jestli ustojí námitky a odpor.

Xperia Z má nové TV spoty. Jeden viz níže, další na www.youtube.com/watch?v=HPbJSEG­LmkA

Sony, Google Lead Viral Chart With Awesome Products You Can't Buy je zajímavé konstatováním, že na špičce virálních videí stojí Sony a Google s produkty, které si není možné koupit.

Majority of brands engage in influencer marketing obsahuje nějaká ta čísla a grafy, ukazující, že značky vynakládají prostředky na vlivový marketing.

A pokud máte rádi žebříčky, tak se podívejte na YouTube's 20 Most-Shared Ads in February.

MOBILNÍ APLIKACE

Chrome Super Sync Sports můžete zkusit pochopit z videa nebo webu chrome.com/supersyncsports. Ale v zásadě jde o hru, kterou mohou na počítači hrát až čtyři lidé s pomocí svých telefonů.

STARTUPY A EKONOMIKA

Internet stále probírá nařízení Yahoo, které likviduje možnost práce z domova. Viz Marissa Mayer's ‚Surprise‘ Work-From-Home Ban Isn't A Surprise To People Who Know Her

Facebook’s amazing disappearing tax trick je další poučné čtení o tom, jak důležité je umět se vyhnout placení daní.

Pandora Caps Mobile Streaming As Ad Revenue Falls Short si všímá nového omezení na Pandoře, tedy maximálních 40 hodin poslechu zdarma. A zmiňuje důvod, proč tohle musí Pandora udělat. Zabíjejí ji licenční poplatky za hudbu.

Šéf Groupon.com dostal padáka. A na rozloučenou napsal opravdu pěkný dopis. Viz Groupon's Andrew Mason: ‚I Was Fired‘

Apple Stock Just Crashed To A New Low se věnuje nikoliv malému propadu cen akcií Apple.

‚Have Music Sales Finally Hit Bottom?‘ (Billboard Asks In 2004…) obsahuje jeden zajímavý graf. Prodej hudby od roku 1999 do roku 2012.

INFOGRAFIKA

Kam padají nejvíce meteority? To kdybyste náhodou hledali bezpečné místo. Viz SKYFALL. Meteorite Falls Map. PS: berte s rezervou. 

Skvělá infografika pro ty, kdo si pořídí Harley :) http://www.adbranch.com/honey-i-got-a-new-harley/ 

Infographic: Social Media Explained with Coffee sice není coby infografika nijak hvězdná, ale pointa je dobrá.

Infographic: Magento vs osCommerce vs OpenCart se vám může hodit, pokud budete chtít srovnávat tyto platformy. 

BRAND24

E-KNIHY

EKONOM: Piráti ohrožují život české knížky, tvrdí šéf nakladatelství aneb a už je to tady. Všude jsou ti piráti.

Co se (většinou) nedostalo do článků a stojí z právě uplynulého týdne za pozornost. Mohlo by se hodit, mohlo by zaujmout, možná to prostě jenom nějak tak uniklo v záplavě stovek článků a zpráv, které se uplynulém týdnu objevily. Ručně tříděné ze stovek zdrojů a tisíců přečtených zpráv. V drtivé většina zahraničních. Vzniká průběžně celý týden. Pokud chcete seriál sledovat, má vlastní štítek v podobě #TYDEN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).