Hlavní navigace

Názor k článku CSIRT: DDoS útoků v poslední době přibývá, obrana je složitá od J. Zouda - Myslím, že článek pěkně ilustruje onu zoufalou zbytečnost...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 3. 2013 8:03

    J. Zouda (neregistrovaný)

    Myslím, že článek pěkně ilustruje onu zoufalou zbytečnost celého aparátu CSIRT týmu:

    a) CSIRT si všimul, že DOS útoků přibývá (no pánečku kdo by to čekal, myslím, že za posledních 20 let se to dost zhoršilo)
    b) Nejčastěji se pry útočí na weby, také poměrně hodně šokující informace
    c) Když dojde na lámaní chleba tak CSIRT tvrdí, že obrana je složitá, že měli málo informací a že je to celé vůbec komplikované.
    d) Nebyli jste náhodou nedávno na cvičení (http://www.root.cz/clanky/cvicny-utok-na-site-eu-ocima-csirt-cz/), takže například včerejšek by v podstatě měla být hračka ne? Ale odhaduju, že si oprátoři poradili bez CSIRTu - k čemu by jej tak asi potřebovali.

    Takže suma sumárum. Proboha, k čemu si všichni z našich peněz musíme cálovat něco jako CSIRT, který je v případě problémů tak jak tak naprosto bezzubý. Absolutně nechápu proč ty prostředky nemůžou jít například do rozpočtu policie, což je to orgán za tímto učelem zřízený, který je navíc vybavený odpovídajícími pravomocemi pro realizaci případného zásahu. Dokáže mi prosím toto někdo vysvětlit?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).