Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ČTÚ mění dějiny a porušuje zdravý rozum od Rosťa - Je to hezké, kolik článků a diskusních příspěvků...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 9. 2004 12:44

    Rosťa (neregistrovaný)
    Je to hezké, kolik článků a diskusních příspěvků se tady popíše, ale nejde se k podstatě problému. Tedy, ČTc představil paušál pro hlas, za předpokladu, že to nejde používat pro internet. K tomu měl nepochybně nějaké podklady a právní názory, nepochybně i konzultaci s ČTÚ (tam by si tak rychle žádné stanovisko nedali dohromady, kdyby to neřešili už dříve). Spustí to a stane se to, s čím se dalo počítat - tedy využívání paušálu pro internet a všichni hledají způsob, jak ty podmínky očůrat.

    Co ale zatím nezaznělo - považuji za velmi pravděpodobné, že kdyby se dopředu ukázalo, že paušály je možné využívat pro internet, tak s nimi ČTc vůbec nepřijde, protože internet přes paušál za současné regulační sitauce nabízet nechce (a upřímně, nelze se mu divit). Samozřejmě by to vyřešilo FRIACO, ale s tím zřejmě ČTc nepřijde dřív, než se vyřeší současná regulace v hlasu (je zbytečné dát zadarmo FRIACO na trh, když se to dá používat jako argument při lobbování za své požadavky). Takže kdyby ČTÚ umožnil používat paušály i na internet, tak to prostě Telecom zruší.

    Doporučuju uvědomit si jednu věc - na telekomunikační služby nemáme nárok, máme právo si je pořídit od toho, kdo nám je chce nabízet. Když nechce, tak nechce, socialismus tady naštěstí není. Český Telecom nechce, tak doporučuju se poohlídnout jinde, třeba mu to dojde a něco s tím udělá (začne chtít).

    BTW ten problém ukazuje na potenciální problémy s číslovacím plánem, to by se mělo řešit spíš než pár čísel.
  • 15. 9. 2004 13:02

    Jerry (neregistrovaný)
    Nevím, v problematice se nijak zvlášť neorientuji, ale není tohle spíš problém Telecomu? Co s tím má společného ČTÚ?
  • 15. 9. 2004 16:19

    Bilbo (neregistrovaný)
    BTW Aliatel poskytuje nejaky firemni tarif, kdy za prichozi volani na vase cislo vam plati 10 haleru (mozna ze jini operatori budou mit neco podobneho) ... coz je 6kc/min .... takze kdyz si zridim linku u CT a druhou u aliatelu a o vikendech a vecerech budu z te CT s pausalem na tu u Aliatelu pichly s pulhodinovymi pauzami furt kdyz je to zadarmo, tak zaplatim telecomu asi 600 mesicne (pausal), jenze na tech minutach za prichozi volani shrabnu 648Kc/tyden, coz je za mesic asi 2800... (no aliatel zase shrabne od telecomu asi dvojnasobek)
    Vydelam na tom 2200Kc minus mesicni naklady na linku u aliatelu (coz si bohuzel nejsem jist, jestli neni vic ... nevite o tom nekdo jak to je?)
  • 18. 9. 2004 21:34

    telectu (neregistrovaný)
    Ty ses ale IQos. Aliatel plati 10 hal, ale za minutu, ty trubko!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).