Hlavní navigace

Názor k článku ČVUT bude učit videohry, Pěchouček mění výuku počítačových věd od fd - Ano, studenti pracuji, protoze je jejich rodiny nejsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2016 18:30

    fd (neregistrovaný)

    Ano, studenti pracuji, protoze je jejich rodiny nejsou schopny na VS uzivit (naklady, bez kapesneho, se pohybuji bezne mezi 8-15kKc/mes). Nekde jsem cetl, ze pry u nas jsou skoly zdarma ...

    Prakticka pouzitelnost je casto naprosto nulova. Uz proto, ze na nasich VS se zacina jako v materskych skolach - pekne od nuly. Nemam ale pocit, ze je vporadku, kdyz napriklad zmineny FEL prijme studenty, kteri netusi jaky rozdil je mezi Voltem a Amperem. Stejne tak nechapu, proc se na VS uci, jak naprogramovat smycku - to by zajemce o studium mel davno zvladat.

    Cely problem neni pochopitelne pouze o VS, ale tyka se vsech urovni skol. Jen na VS je to videt nejvice. Vysoka skola by prece mela prohlubovat znalosti ziskane na stredni skole, a odborna skola pochopitelne predevsim odborne znalosti. Pokud se pak nekdo rozhodne, ze odmaturuje jako zahradnik, a nasledne hodla absolvovat VS jako programator, je to jiste jeho vec, ale at si potrebne nastuduje kde chce.

    Prave (ne)zapojeni se do projektu by pak melo byt urcujicim hodnoticim kriteriem studentu. Ne to, zda se nekdo nasprta vzorecky zpameti. Bohuzel prave taci velmi casto absolvuji s vynikajicim prospechem, pricemz temer vzdy zaroven plati, ze nerozumi a nemaji zajem rozumet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).