Hlavní navigace

CZ.NIC pořádá druhý ročník soutěže pro mladé programátory

7. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení CZ.NIC vyhlásilo druhý ročník soutěže pro mladé programátory VIP – vyvíjej, inovuj, programuj. Je zaměřena na vývoj nového open source softwaru nebo inovaci softwaru používaného v oblasti internetových technologií, služeb či infrastruktury. Zájem o první ročník soutěže nás překvapil a zároveň ujistil, že tu taková soutěž má své místo. Oproti loňskému ročníku je v tom letošním několik změn. Mezi nimi je prodloužení doby, po níž budou moci soutěžící své projekty zpracovávat. Další se…

Sdružení CZ.NIC vyhlásilo druhý ročník soutěže pro mladé programátory VIP – vyvíjej, inovuj, programuj. Je zaměřena na vývoj nového open source softwaru nebo inovaci softwaru používaného v oblasti internetových technologií, služeb či infrastruktury. Zájem o první ročník soutěže nás překvapil a zároveň ujistil, že tu taková soutěž má své místo. Oproti loňskému ročníku je v tom letošním několik změn. Mezi nimi je prodloužení doby, po níž budou moci soutěžící své projekty zpracovávat. Další se týká prezentace konečných řešení před odbornou komisí. Soutěžící tedy budou muset své práce také obhájit. Až po této části odborná komise jednotlivé projekty vyhodnotí a přidělí odměny. uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Do konce října 2009 mohou zájemci posílat návrhy svých soutěžních projektů, z nichž odborná hodnotící komise vybere ty, které půjdou do dalšího kola. S postupem do další fáze komise daným projektům současně určí i hodnotící kritéria. Pak začne samotná realizace vybraných projektů, po níž bude následovat prezentace soutěžících, vyhodnocení a ocenění výherců. Soutěž potrvá do 9. dubna 2010, kdy budou vyhlášeny její výsledky. Úspěšný projekt může i letos získat až 50 000 korun. Náš sesterský server Root.cz je jedním z mediálních partnerů soutěže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).