Hlavní navigace

Další betaverzi Thunderbirdu 3 lze očekávat nejdříve koncem září

30. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Minulý týden spatřil sice světlo světa e-mailový klient Mozilla Thunderbird 3.0 Beta 3, ale již delší čas se ví, že následovat bude ještě betaverze s pořadovým číslem čtyři. Byla oznámena už v průběhu jara dávno před uvedením třetí a prozatím nejaktuálnější betaverze. Čtvrtá betaverze by se měla objevit 22. září 2009. Tak alespoň zní předběžný termín z plánu, který vzešel z meetingu vývojářů, jenž proběhl tento týden. V případě Thunderbirdu je však v poslední době nutné předběžné termíny brát s…

Minulý týden spatřil sice světlo světa e-mailový klient Mozilla Thunderbird 3.0 Beta 3, ale již delší čas se ví, že následovat bude ještě betaverze s pořadovým číslem čtyři. Byla oznámena už v průběhu jara dávno před uvedením třetí a prozatím nejaktuálnější betaverze. Čtvrtá betaverze by se měla objevit 22. září 2009. Tak alespoň zní předběžný termín z plánu, který vzešel z meetingu vývojářů, jenž proběhl tento týden. V případě Thunderbirdu je však v poslední době nutné předběžné termíny brát s ještě větší rezervou, než bývá obvyklé. Vždyť třetí betaverze nabrala několikaměsíční zpoždění a podle plánů z letošní zimy měla finální verze vyjít měsíc po Firefoxu 3.5.

Podle současného plánu by po ukončení betatestování měla na cestě k finální verzi ležet minimálně jedna release candidate verze. Pokud půjde vše dobře, bude k dispozici v listopadu. Tvůrci Thunderbirdu plánují ještě do jeho třetí generace zahrnout úpravy prohledávání pošty, vylepšení zobrazovaného záhlaví e-mailů, funkci pro odesílání e-mailů na pozadí, vylepšení podpory pro IMAP a zbrusu nové vytváření účtů pro nejrozšířenější poštovní služby. Současné řešení (které znají uživatelé Thunderbirdu 2) je prý zaostalé. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).