Hlavní navigace

Další český pokus o phishing?

8. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jeden čtenář nás upozornil na podezřelý e-mail, který dostal coby uľivatel freehostingového serveru WebZdarma. E-mail vyzýval k opětovné registraci hostovaných stránek na adrese http://www.wz-registrace.wz.cz. V tuto chvíli je adresa nefunkční, ale z charakteru dotyčného e-mailu lze vytuąit pokus o phishing. Oproti případu CitiBank byl tento e-mail na první pohled podezřelý a to díky pouľití nespisovné čeątiny místy připomínající slovenątinu a také i díky několika překlepům. Vąak posuďte sami:…

Jeden čtenář nás upozornil na podezřelý e-mail, který dostal coby uľivatel freehostingového serveru WebZdarma. E-mail vyzýval k opětovné registraci hostovaných stránek na adrese http://www.wz-registrace.wz.cz. V tuto chvíli je adresa nefunkční, ale z charakteru dotyčného e-mailu lze vytuąit pokus o phishing. Oproti případu CitiBank byl tento e-mail na první pohled podezřelý a to díky pouľití nespisovné čeątiny místy připomínající slovenątinu a také i díky několika překlepům. Vąak posuďte sami: Vážzený uzžívateli! Prominte, ale z technickych duvodu budete muset vasi webobou stranku opetovne preregistrovat. Ak tak nespravite do 2 tydnu, tak bude vase stranka rusena a vymazana z katalogu webzdarma.cz Tuhle opetovnou registraci prosim uskutecnete na nasej domene http://www.wz-registrace.wz.cz Tenhle technickej nedostatek je zapricinenej zlou konfigurcii nasi databazy a tak je tenhle krok nutnej k spravnymu chodu celiho systemu. Dekujeme za pochopeni !

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).