Hlavní navigace

Další hřebíček do rakve Windows XP: konec OEM prodeje

12. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autorizovaní OEM distributoři doprodávají poslední kopie systému Windows XP, jehož dostupnost v distribučním OEM kanálu končí. Česká pobočka společnosti Microsoft to oznámila médiím. S prodejem krabicového balení se skončilo v roce 2008. Jsme si vědomi toho, že systém Windows XP byl úspěšný produkt, který získal velmi vysokou oblibu u uživatelů. Chceme však uživatelům nabídnout produkt, který lépe využívá možností dnešních počítačů, zařízení a nových technologií a zároveň lépe ochrání uživatele…

Autorizovaní OEM distributoři doprodávají poslední kopie systému Windows XP, jehož dostupnost v distribučním OEM kanálu končí. Česká pobočka společnosti Microsoft to oznámila médiím. S prodejem krabicového balení se skončilo v roce 2008. Jsme si vědomi toho, že systém Windows XP byl úspěšný produkt, který získal velmi vysokou oblibu u uživatelů. Chceme však uživatelům nabídnout produkt, který lépe využívá možností dnešních počítačů, zařízení a nových technologií a zároveň lépe ochrání uživatele před možnými bezpečnostními hrozbami, tvrdí Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft.

Windows XP si získala značnou oblibu, přestože ve svých počátcích musela rovněž bojovat s negativní odezvou. Uživatelé tehdy kritizovali vysoké hardwarové nároky nebo špatnou zpětnou kompatibilitu (zejména u her). Nakonec si však systém získal takovou popularitu, že jeho fanouškové žádali po Microsoftu Windows XP navždy. Jeden z nejúspěšnějších produktů Microsoftu bude nadále k dispozici v rámci legalizační sady Get Genuine Kit a skrze program downgradu z Windows Vista (v edici Business a Ultimate) či z Windows 7 (v edici Professional nebo Ultimate). Zákazníci se také budou moci nadále s Windows XP setkávat na některých netboocích. Bezpečnostní aktualizace bude Microsoft vydávat ještě do dubna 2014. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).