Hlavní navigace

Další investice do internetu věcí. Milion dolarů dostalo brněnské Sewio

1. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Za investicí do rok a půl staré firmy stojí fond Y Soft Ventures pod vedením Miloše Sochora.

S investicemi do tuzemských startupů se poslední dobou doslova roztrhl pytel. A je znát posun investorského zájmu od analytiky k technologickým firmám. Jen během srpna přiteklo do Apirary 6,8 milionu dolarů a do bezpečnostní firmy Teskalabs devět milionů korun

Teď jsou tu Sewio Networks, kteří se zaměřují na bezdrátovou technologii měřící přesnou vzdálenost. „Je to jako GPS, ale přesnější a hlavně funguje uvnitř budov,“ popisuje pro magazín Forbes technický šéf firmy Lubomír Mráz. Využití své technologie vidí Mráz především v průmyslu

Zatím pětičlenný tým chce investici využít především na expanzi po Evropě. „Sewio ukázalo, že ačkoli za sebou nemají dlouhou historii, jejich inovace s bezdrátovými senzory slaví úspěch. Mají velký potenciál stát se lídrem na trhu s technologiemi na lokalizaci v reálném čase,“ říká Miloš Sochor, investiční ředitel Y Soft Ventures.

BRAND24

Y Soft Ventures má pod Sochorovým vedením velké plány. Sochor by rád zainvestoval až pětadvacet startupů. Lákavé jsou pro něj právě technologické startupy sídlící v Jihomoravském inovačním centru. 

Jako hlavní partner startupového Starcube dal Y Soft „do placu“ 3D tiskárnu, která doplnila prototypovací zařízení. „Týmy si budou moci vytisknout například modely pro obaly svých hardwarových zařízení,“ vysvětluje Sochor. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).