Hlavní navigace

Databáze e-mailových adres affiliate partnerů Heureka.cz volně k dispozici

15. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle vyjádření Heuréky šlo o chybu způsobenou špatným nastavením práv v helpdesku. Jaká data se kvůli ní dostala volně na web?

Srovnávač cen Heureka.cz nechává na Internetu volně k dispozici databází e-mailových adres všech svých affiliate partnerů. Získáte tak nejenom kontakty, ale i informace o tom, kde je affiliate provozovaný. Stránku s kompletní databází najdete ostatně i v Google – „Podpora Heureka.cz: Správa affiliate webů“ je nejenom veřejně dostupná, ale také zaindexovaná ve vyhledávání.

Soudě podle domény (Freshdesk.com), využívá (nebo mohlo jít o testování) Heuréka.cz tuto službu pro uživatelskou podporu, čemuž odpovídá i řada dalšího obsahu přímo v heureka.freshdesk.com/home.  Informace o úniku e-mailů affiliate partnerů se objevila na Internetu už včera večer (viz například Webtrh.cz). Heuréka.cz a Miton byli osloveni s žádostí o vyjádření. 

Dodatek 12:45 – Vyjádření Heureka.cz:

Za chybu se našim partnerům omlouváme. Jednalo se o technickou chybu, kdy došlo ke špatnému nastavení práv v systému helpdesku. Chyba je odstraněna a aktuálně žádné z údajů nejsou veřejně dostupné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).