Hlavní navigace

Digitální lukostřelba pohřbena v Praze

29. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ondřej Filip z CZ.NIC se dlouhodobě věnuje tématu nových generických domén. Příspěvky z této oblasti najdou zájemci především na blogu sdružení, ale i na stránkách některých médií. Zatím poslední a velice aktuální text reaguje na zastavení procesu, při kterém mělo dojít k rozřazování jednotlivých žádostí o nové domény do jednotlivých dávek. Tento navržený mechanismus ICANN na jednom z posledních jednáních v Praze po poměrně dramatických a bouřlivých diskusích stáhl. Máme tu tedy další…

Ondřej Filip z CZ.NIC se dlouhodobě věnuje tématu nových generických domén. Příspěvky z této oblasti najdou zájemci především na blogu sdružení, ale i na stránkách některých médií.

Zatím poslední a velice aktuální text reaguje na zastavení procesu, při kterém mělo dojít k rozřazování jednotlivých žádostí o nové domény do jednotlivých dávek. Tento navržený mechanismus ICANN na jednom z posledních jednáních v Praze po poměrně dramatických a bouřlivých diskusích stáhl. Máme tu tedy další kontroverzní krok, kterých v tomto projektu není zrovna málo.

DT24

V dnešním blogpostu s názvem Digitální lukostřelba pohřbena v Praze! Ondřej Filip mimo jiné uvádí:

Představenstvo ICANNu na zasedání v Praze rozhodlo celý proces zrušit. S tímto také bylo rozhodnuto, že se všechny žádosti začnou posuzovat ve stejný okamžik a dávkování bylo úplně zrušeno, což také mimo jiné znamená, že celý proces nabere nějaký skluz a všichni žadatelé budou čekat zase o něco déle než počítali. To je jistě bude stát nemalé zdroje. Bohužel tedy problémy startu nových generických domén pokračují nadále, což je velmi mrzuté u procesu, který byl nazván největší revolucí Internetu od jeho vzniku.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).