Hlavní navigace

Digitální TV vysílání asi až po roce 2006

14. 5. 2004
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Experimentálně beží digitální vysílání již čtyři roky a kolem Prahy je sleduje na sto tisíc diváků. Digitální signál nyní šíří České Radiokomunikace a Czech Digital Group, k nimž se přidá i Český Telecom. Vláda zatím brzdí rozšíření digitálního vysílání nevstřícnou daňovou politikou (nechce snížit DPH na přijímače) a nedefinováním legislativního rámce (nejasnosti kolem licencí a kompetencí mezi ČTÚ a RRTV). Podle ředitele úseku vysílacích služeb ČRa Martina Roztočila nebude digitální vysílání…

Experimentálně beží digitální vysílání již čtyři roky a kolem Prahy je sleduje na sto tisíc diváků. Digitální signál nyní šíří České Radiokomunikace a Czech Digital Group, k nimž se přidá i Český Telecom. Vláda zatím brzdí rozšíření digitálního vysílání nevstřícnou daňovou politikou (nechce snížit DPH na přijímače) a nedefinováním legislativního rámce (nejasnosti kolem licencí a kompetencí mezi ČTÚ a RRTV). Podle ředitele úseku vysílacích služeb ČRa Martina Roztočila nebude digitální vysílání běžné do konce roku 2006. (Právo)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).