Hlavní navigace

Digitální vysílání v Ostravě, Brně a v Linuxu

9. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Úderem dnešního poledne spustily Radiokomunikace oficiální zemské digitální vysílání v Ostravě, čímž rozšířily jeho dostupnost na třetinu populace v ČR. Na kanálu 39 z vysílače Slezská Ostrava si mohou diváci naladit multiplex A, který již vysílá v Praze a od konce loňského roku zkušebně také v Brně. Zde Radiokomunikace přecházejí na ostrý provoz a spouští už druhý digitální vysílač. Více informací o této významné události pro rozvoj digitalizace v ČR najdete v článku Digitální televize…

Úderem dnešního poledne spustily Radiokomunikace oficiální zemské digitální vysílání v Ostravě, čímž rozšířily jeho dostupnost na třetinu populace v ČR. Na kanálu 39 z vysílače Slezská Ostrava si mohou diváci naladit multiplex A, který již vysílá v Praze a od konce loňského roku zkušebně také v Brně. Zde Radiokomunikace přecházejí na ostrý provoz a spouští už druhý digitální vysílač. Více informací o této významné události pro rozvoj digitalizace v ČR najdete v článku Digitální televize startuje v Ostravě na serveru Digizone.cz. Zde také můžete najít aktuální mapy pokrytí či databázi set-top-boxů, přístrojů nutných pro příjem digitálního vysílání.

Digitálnímu vysílání se dnes věnuje i server Root.cz, který přinesl přehled možností příjmu a využití digitálního signálu v operačním systému Linux.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je ředitelem médií vydavatelství Internet Info. V letech 2005 – 2008 působil jako šéfredaktor serveru Lupa.cz. Vystudoval Fakultu informatiky MU a Fakultu sociálních věd UK. Online komunikaci se věnuje i na svém blogu www.alesmiklik.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).