Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Domény: Někdo bude platit 1 600, jiný jenom 800 od Ivo Solnický - Domnívám se, že je tady ještě jeden problém....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 1999 9:07

    Ivo Solnický (neregistrovaný)
    Domnívám se, že je tady ještě jeden problém. Nejsem právník, ale podle obchodního zákoníku je ze zákona povinost vystavit fakturu za služby do 15 dnů od datumu zdanitelného plnění, přičemž toto datum je totožné se splněním služby. Pokud registrace byla provedena a protože nedošlo k podpisu žádné smlouvy, jak bylo uvedeno výše, domnívám se, že není právně možné požadovat žádné peníze za registraci.

    Možná by bylo dobré, kdyby se k tomu vyjádřil někdo opravdu znalý práva.

  • 14. 8. 1999 21:38

    VP (neregistrovaný)
    Jenze co brani tomu, aby udelali "novou" registraci vsem (z technickych duvodu ci jineho duvodu), proste vytisknou smlouvu a k ni fakturu, coz je cca 35000 x 4 listy papiru a to vam poslou a kdyz to nepodepisete a nezaplatite v terminu, tak vas proste zrusi.

    Rozeslat papiry jsou minimalni naklady vzhledem k tomu, ze je urcite nepomerne mene BILL-C nez domen, navic mohou vystavit hromadne faktury jen pro BILLC s polozkami, coz odlehci i nasim lesum. Moznosti je nepreberne a problem s tim jiste neni technicky, ale nekde uplne jinde, jak uz to byva..

    Zpetne stejne nic fakturovat nelze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).