Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Domény s diakritikou (zatím) nebudou od Dolor - Tuto zprávu považuji za jednu z nejhorších v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2005 14:47

    Dolor (neregistrovaný)
    Tuto zprávu považuji za jednu z nejhorších v mém dosavadním životě. Nechápu, jak je možné, aby se někdo vzdával možnosti (ne nutnosti!) psát svým vlastním písmem. Ten kdo odmítá nabízenou (pozor, dokonce ani ne vlastními silami požadovanou a vymoženou, ale nebízenou) možnost pro vlastní jazyk, je buď téměř vlastizrádce nebo ubohé stvoření, co to nemá v hlavě v pořádku.

    Nejenže diskriminující agloamerická pravidla preferující jejich abecedu nejsou u nás předmětem kritiky, nejenže se nesnažíme tento stav změnit, ale my dokonce ani nabízenou možnost změny nepřijímáme. Jo to normální???
    Ovšem v mysli se mi vybavují historické paralely, jak např. stejní posměváčkové jako nad internetovými adresami byli i za absolutismu nad češtinou a českým vlastenectvím (díky bodu za sílu obrezenců a vědců), stejní pasivisté a tlučhubové byly i za odboje proti Rakousku (díky bohu za sílu TGM) atd..
    Asi nejsme národ, co by se za své hodnoty uměl v poslední době prát. Maďaři si třeba za Rakouska vybojovali dualismus, my nic, Slováci mají dnes v parlamentu velký státní znak a zákon o vlastenecké Matici slovenské, my zase nic. Němci a Poláci jsou pro národní domény, my zase nic. Národy Evropy budují unii, my zase nic a jen se vedou trapné hospodské řeči, vše se svádí na unii a na ni také nadává. Historických paralel je ale víc.

    Umějí mít lidé v této vůbec nejenom zájem, ale i pozitivní snahu o péči o svůj národ? Umějí tvrdě pracovat? Umějí se postavit za své zájmy tam kde je to třeba? Umělí lidé,a novináři hlavně, bojovat za určité ideály a bojovat proti nešvarům, a to na vysoké úrovni?

    Zpráva o nezájmu o české domény je strašnou zprávou, neboť nejvíce vypovídá o současné zaprděné švejkovské a maloměstké (a dovlastníhohnízda srací) povaze Čechů. Kéž by to byl co nejvíce přechodný jev. Závidím jiným národům (toho času i Slovákům) jak dbají o své zájmy, jakými jsou "tichými ale pravými" vlastenci.

    Slovy pana Lobkowicze, navrátivšího se z emigrace po r. 89: Já ty Čechy už nepoznávám..

    Aspoň takto tedy žádám o naprosté přehodnocení politiky českých domén a jejich aktivní a účinné a co nejrychlejší prosazení.

    TGM 1918 "Věříme v demokracii, věříme ve svobodu - a ve svobodu vždy větší a větší."

    Dolor
  • 18. 1. 2005 22:40

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Neni to zdaleka poprve, co nema cesky narod zajem o obrozence. A tak jsme, tupe a k ohromne skode na narodni identite odmitli nejen znamy "klapkobrinkostroj" a "kapsonosocistoplenu", ale take jsme zcela zahodili originalni ceske nazvoslovi chemickych prvku Jana Svatopluka Presla (1828) nebo Karla Slavoje Amerlinga - a misto libozvucne ceskeho mředce - smrtvodky pouzivame pro traveni nepohodlnych osob cizacky znejici a beznemu ceskemu cloveku zcela nesrozumitelny kyanovodik. A oc by se nasim, ceskym, detem lepe studovalo, kdyby se pri vyuce dozvedeli, ze

    Při zapojení mlunného sloupu proud siliny se žene od východu k západu. Ti prvkové, kteří se ženou k východu, se zovou východníci či kysík a ti kteří se ženou k západu, se zovou západníci či žiříky.

    (pro nevzdelance krasny rodny jazyk neznajici uvadim, ze jde o popis cinnosti galvanickeho clanku)

    Preji vam mnoho uspechu pri vasem boji a verim, ze se vam, ve jmenu svobody, podari co nejrychleji umlcet vsechny ty ignorantske tupouny. Obzvlaste bych vasi pozornosti doporucil jiz mineny mředec - smrtvodku. Ma pri zajistovani vetsi svobody vynikajici vysledky.

  • 18. 1. 2005 22:44

    Drn (neregistrovaný)
    Jsem proti.

    Proc by mela vase svoboda narusovat moji svobodu? Hacky a carky nejsou slucitelne s principem fungovani domenovych jmen a jejich implementace vyzaduje upravy. To znamena ze si na to budou muset zvykat vsichni, tedy i ti, kteri chapou, ze na internet takove kraviny nepatri. Jakym pravem je chcete k tomu nutit, hm? Jakym pravem chcete dosavadni uzivatele nutit, aby se podrizovali tuposti uzivatelu novych a cinili ustupky v jejich zajmu, hm? Jestli je tohle ta demokracie a svoboda kterou hlasate, tak s ni bezte k sipku. Proste na ten net nelezte, kdyz vam tak vadi, ze potvori cestinu. Nuti vas nekdo sem chodit?
  • 19. 1. 2005 0:25

    Karl (neregistrovaný)
    To teda cucim, ze Lobkowitz nepoznava Cechy. On si je pamatuje jako jak? Ja teda nemam povedomost, mozna z duvodu hrube neznalosti, ze naprosta vetsina Cechu by nebyli prizdisraci. Pustili jsme vzdy co jsme mohli, schopni lidi odchazeji a Jiraskovic povidacky o spanilich jizdach husitu a boji moravskych junaku u hrbitovni zdi na bile hore to nezachrani. Podle me by nam nejvice svedcilo byt dalsi republika SRN. Rakusaci by si vzali jih s Brnem, polaci zase tesinsko...
  • 11. 11. 2011 18:07

    Tomáš (neregistrovaný)

    > Tuto zprávu považuji za jednu z nejhorších v mém ...
    Podle mě jste pravděpodobně fanatický nacionalista, v reálném životě rozumného člověka zajímají především reálně důležité věci, ne drobnosti jako háčky a čárky a pokud to považujete za vlastizradu, doporučil bych vám návštěvu psychiatra.

    > ... adresami byli i za absolutismu nad češtinou a českým vlastenectvím ...
    To byla ale také strašlivá tragédie pro Moravany, jejich zemi a národ, takže bych to neviděl jednostranně šovinisticky ze strany Čech, je tu i Morava.

    > ... Slováci mají dnes v parlamentu velký státní znak a zákon o vlastenecké Matici slovenské, my zase nic ...
    My sice možná nemáme zákon, ale Matici českou a Matici moravskou máme.

    > Zpráva o nezájmu o české domény je strašnou zprávou, neboť nejvíce vypovídá o současné zaprděné švejkovské a maloměstké (a dovlastníhohnízda srací) povaze Čechů.
    Souhlasím s vámi, Bůh na nebi požehnej dni až se s vámi konečně rozejdeme, a vy nás Moravany přestanete rozkrádat a urážet!

    > TGM 1918 "Věříme v demokracii, věříme ve svobodu - a ve svobodu vždy větší a větší."
    TGM nebyl Čech, byl to Moravák (z Hodonína), takže není čemu se divit, že zastával civilizované názory...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).