Hlavní navigace

Dosavadní majitelé hledají kupce pro server Tyinternety.cz

30. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zpravodajský server Tyinternety.cz hledá po pěti letech od svého vzniku nového provozovatele. Ti dosavadní už mu nemohou věnovat potřebnou energii a čas.

„Něco jsme vybudovali a máme to rádi. Ale jak říká obvyklé klišé, přišel čas posunout se dál. A hlavně se postarat o to, že se sami nestaneme příčinou pádu toho, čemu jsme pomohli vyrůst. Ano, na vědomost se dává, že Tyinternety jsou k dispozici,“ uvedl dnes na stránkách Tyinternety.cz Vojta Bednář, který společně s Jakubem Svobodou server v roce 2009 zakládal.

Oba zakladatelé se v současné době zabývají několika dalšími projekty, které podle Bednáře vyžadují hodně času a výhledově mají větší potenciál než psaní článků. Nemohou tak serveru věnovat potřebné úsilí a energii, což by do budoucna vedlo k jeho stagnaci a úpadku.

"A tak jsme se rozhodli, že jsou jen dvě cesty – buď server ze dne na den vypnout v plné síle a předejít tak smrti na přístrojích, nebo najít partnera, který by mu potřebnou péči věnoval, vysvětluje Bednář rozhodnutí Tyinternety.cz nabídnout k prodeji.

Server provozuje společnost iFutu.cz, s.r.o., ve které vlastní jedenapadesátiprocentní podíl Pavel Doležal, bývalý šéf a majitel společnosti Ataxo, který stál u počátků portálu Atlas.cz. Zbylých 49 % patří Jakubu Svobodovi.

Na kolik si současní provozovatelé Tyinternety.cz cení, není zřejmé, leccos ale naznačuje následující vyjádření.

UX DAy - tip 2

„Nemůžeme a nechceme vám je svěřit úplně zadarmo – Tyinternety mají závazek vůči investorovi, bez kterého by tehdy ani nevznikly, a také jsme se naučili, že když je něco zadarmo, lidé si toho málo váží a snadno to skončí v koši. Ale taky po vás nebudeme chtít miliony, abychom si mohli koupit nová auta,“ říká Bednář.

O dalším osudu serveru Tyinternety.cz by mělo být rozhodnuto do měsíce. Mezitím by se na českém Internetu mohl objevit zpravodajský portál s podobným zaměřením. Na doméně czechcrunch.cz se objevil teaser na brzké spuštění serveru, který bude přinášet novinky ze světa startupů. Doménu má registrovanou společnost Flob Ventures s.r.o., kterou vlastní Michal Ptáček. V projektu se ale podle našich informací angažuje také Robin Raszka, spoluzakladatel vývojářské firmy Tapmates.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).