Hlavní navigace

DreamSpark v ČR: Microsoft poskytuje studentům software zdarma

26. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft nabízí českým studentům zdarma obvykle nelevné softwarové nástroje pro vývojáře a návrháře a to v rámci programu DreamSpark. Česká republika se stává dvanáctou zemí, kde je tento program provozován. Podpora vzdělávání studentů patří k našim dlouhodobým a klíčovým aktivitám. Naším cílem je, aby co nejvíce studentů mělo přístup ke kvalitnímu softwaru a nejmodernějším aplikacím a mohli tak plně rozvíjet své nadání, říká Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft v České…

Microsoft nabízí českým studentům zdarma obvykle nelevné softwarové nástroje pro vývojáře a návrháře a to v rámci programu DreamSpark. Česká republika se stává dvanáctou zemí, kde je tento program provozován. Podpora vzdělávání studentů patří k našim dlouhodobým a klíčovým aktivitám. Naším cílem je, aby co nejvíce studentů mělo přístup ke kvalitnímu softwaru a nejmodernějším aplikacím a mohli tak plně rozvíjet své nadání, říká Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft v České republice.

BRAND24

Není tajemstvím, že Microsoft chce tímto programem bojovat i se softwarovým pirátstvím. V rámci programu DreamSpark poskytuje studentům funkčně i časově neomezené nástroje jako je vývojářský balík Visual Studio 2008 v edici Professional, operační systém Windows Server 2008 v edici Standard a dále také Expression Studio 2 či XNA Game Studio 2.

Studenti potřebují pouze Windows Live ID účet a ISIC kartu. Již dříve Microsoft pro studenty a domácnosti prodloužil dostupnost kancelářské sady Office 2007 za zvýhodněnou cenu umožňující instalaci balíčku až na tři počítače. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).