Hlavní navigace

Dropbox zpřístupnil dodatečnou verifikaci pro větší bezpečnost účtu

26. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 www.dropbox.com/try_twofactor umožní pro váš účet na Dropbox aktivovat dodatečnou verifikaci přihlašování – povolení najdete ve spodní části stránky ukazující zařízení a prohlížeče, které jsou (byly) aktivní s vašim účtem. Ověření se bude týkat přihlášení k účtu, stejně tak jako instalace klienta na novém počítači (tam proběhne jenom jednorázově, při instalaci) – technicky je možné buď využít posílání SMS na mobilní telefon nebo využit některé z dostupných aplikací na mobilních telefonech …

 www.dropbox.com/try_twofactor umožní pro váš účet na Dropbox aktivovat dodatečnou verifikaci přihlašování – povolení najdete ve spodní části stránky ukazující zařízení a prohlížeče, které jsou (byly) aktivní s vašim účtem.

Ověření se bude týkat přihlášení k účtu, stejně tak jako instalace klienta na novém počítači (tam proběhne jenom jednorázově, při instalaci) – technicky je možné buď využít posílání SMS na mobilní telefon nebo využit některé z dostupných aplikací na mobilních telefonech (Google Authenticator pro Android/iPhone/BlackBerry, Amazon AWS MFA pro Android a Authenticator pro WP7). Pro případ ztráty přístupu k mobilnímu telefonu je vytvořen kód , který vám umožní získat přístup k účtu (ten je vhodné si někde bezpečně uchovat).

Pokud si dodatečnou verifikaci aktivujete, nezapomeňte aktualizovat případné klientské software. Pro mobilní zařízení je vhodné všechna zařízení odpojit a poté je připojit znovu. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).