Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku DSL.cz: Mobilní Internet 4G má úspěch od Fran - Koukám, že jsem asi šťastlivec, mně to běží...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2007 15:38

    Fran (neregistrovaný)
    Koukám, že jsem asi šťastlivec, mně to běží mezi 900 - 1082 kbit/s prakticky pořád.
    Jednou se to zpomalilo asi na 250, když to trvalo celý den, tak jsem zavolal na T-Mobile, jestli mají poruchu a dozvěděl jsem se, že jsem byl přesměrován na jiný vysílač. Nevím, jestli to byla pravda, ale za hodinu mi od nich volal technik, že už by to mělo být v pořádku a jelo to zase naplno.
    Snad jen ta cena by mohla být nižší...
  • 5. 9. 2007 22:27

    martin (neregistrovaný)
    Ano, stastlivec je spravne slovo. Mam 4G premium pul roku a nelze mluvit o nadseni. Ze zacatku to obcas (vzacne) dokazalo i ten slibovany megabit. Ovsem musel jsem si na strechu dat metr dlouhou smerovou antenu namirenou na cca 2km vzdalenou zakladnovku, bez ni to prakticky nechodilo (vyrobcem dodavana stolni antena musela stat na jednom miste stolu a kdyz jsem s ni pohnul o 10cm, okamzite vypadlo spojeni). Pokryti je stale velmi bidne a dle vyjadreni pracovniku znackove prodejny TMo v Hradci Kralove se rozsirovani site planuje az na pristi rok. Jak jde cas, roste zrejme i zatez site, takze dnes jsem vdecny za 300-400kbit/s. Nekdy to ale dela stezi 100kbit/s a neni vyjimkou, ze mi EDGE chodi rychleji nez 4G.
    V horkych letnich dnech se modem prehrival, 4G cast po ctvrthodine provozu docasne "umrela", GPRS/EDGE jelo dal, pomohlo vzdy na minutku vyndat kartu a nechat ji vystydnout.
    No a kdyz 4G sit zrovna "ma svuj den" coz je celkem casto, tak se spojeni prerusi treba i 5x za hodinu - prave jdu myslimze po seste znova vytacet :-(
  • 5. 9. 2007 23:11

    Tom (neregistrovaný)
    Abs. souhlas - ta karta od IP Wireless do noteboku je krám.

    1) přehřívá se (značně)

    2) Neumí "podřadit" z UMTS na GPRS bez ztráty spojení, což dle obchodníka měla umět.

    3) Málo kdy se podaří předat spojení mezi UMTS základovkami, u GPRS se to zdaří tak v 70-80 % případů.

    5) Problém s prioritou sítě - přihlásí se do velmi slabého UMTS signálu 4G sítě = netečou data a je třeba ručně přeladit na GPRS kde to jde alespoň pomalu.

    Zhodnocení:
    jako pevné připojení - O.K. když je UMTS signál
    jako nomádské připojení - fajn, funguje leckde, málokde však na 4G
    jako mobilní - špatné, neustálé odpojování a občas i odebírání a přidávání HW (Combo karta). Vlak špatné, auto tragédie. Mám to půl roku od zaměstnavatele, pokud bych to platil ze svého tak ani náhodou.
  • 6. 9. 2007 15:55

    Fran (neregistrovaný)
    Aha, no asi jsem měl napsat, že bydlím v Děčíně a mám stolní modem, nikoliv kartu a používám tedy službu jako pevné připojení. Bydlím totiž na docela blbém místě, kde není kabelovka, pevná linka a o wifi by to bylo na dlouhý článek...
  • 10. 9. 2007 20:57

    wrigley (neregistrovaný)
    Jen par komentaru:

    1) ano, mate pravdu. Design karty vyziva specifikaci PCMCIA temer na doraz (odber) a to tak, ze dokonce nektere (osizenejsi) notebooky maji problem s tim 4G combi kartu uzivit.
    Samotna karta je pomerne odvazny kousek HW. Ma v sobe radio na 2 pasma GSM a 2 UMTS TDD.

    2) Toto karta (ani sit) nikdy neumela a ani umet nema. Obchodnik vas spatne informoval. Karta se umi prepnout 4G-GPRS, ale rozhodne ne bezestraty spojeni. Technicky to ani neni dost dobre mozne. Site, ktere spojeni poskytuji, jsou ve znacne mire nezavisle (radio, ustrednova cast)

    3) kvalitu vaseho pripojeni urcuje ani ne tak sila signalu, jako jeho odstup od sumu (ruseni). Handovery urcite na 4G funguji, opet zde plati to o kvalite signalu. A v gprs by nemel byt s handovery zadny problem.



    Z meho velmi laicheho pohledu to vypada, ze mate vadnou kartu. Zkusil bych ji reklamovat.

    Wrigley
  • 23. 10. 2007 22:24

    jakub (neregistrovaný)
    Jedine co k T-Mobilu a jejich slavnemu internetu 4G mohu dodat,ze tolik nasranejch lidi vcetne mne asi jeste nikdy nikde ma malickost nezaznamenala.Ja jeste v soucastnosti 4G mam,ale po asi 4mesicich telefonovani s operatory a jejich omlouvame se,predame to technikum a podobne,jsem se vazne nastval a zjistil si osobne co se touto veci da delat a ejhle ono se neco malo da.Prisel jsem na to,ze sice az po 12mesicich pouzivani 4G,jde zmenit na klasicky tarif volani a ten nejnizsi co v soucastnosti je,kostuje 156kc bez DPH.A v me hlave se zrodila docela krasna myslenka---- pocitejte semnou: 185kc za volaci tarif misto internetu 4G + zrizeni pevne linky O2 s taryfem 350kc + internet ADSL od volneho 2048/128 415 je celkem 950kc. No prominte je to trochu vic nez Intrnet 4G Premium,ale s tim internetem co by jste meli potom,jeje no lahoda a klidecek,no proste pohodicka.Takze FUCK T-Mobil
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).