Hlavní navigace

Dvacítka kodérů se utkala v kódování naslepo. Další kolo bude za rok

25. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pražské Avocode zkouší utužit komunitu a zároveň i rozšířit svou službu. Místo populárních hackathonů zkusili kodérskou soutěž.

Pokud jsi fakt šéf, v CSS a HTML perlíš jak Club Maté a dokážeš prokázat svoje skills, i kdyby tě o půlnoci probudila máma, tak tě Avocode zve na soutěž Code in the Dark,“ lákala pozvánka na první zastávku kodérské soutěže v Česku.

Premiérové Code in the Dark uspořádali Avocode ve svých nových kancelářích na pražské náplavce. A bylo plno. „Je to open-source koncept, stačí se přihlásit na GitHubu,“ vysvětluje jeden z pořadatelů Petr Brzek

Princip akce je jednoduchý. Kodéři dostanou zadání v podobě vzhledu webu nebo aplikace a pak mají čtvrt hodiny na to, aby pomocí HTML a CSS vytvořili něco co nejvíc podobného. Omezeni jsou tím, že vidí jen svůj kód. Jak bude vypadat finální stránka, vidí až během hodnocení. 

BRAND24

A skutečně. Minulý pátek před sedmou hodinou zasedla první trojice soutěžících k počítačům v zatemněných místnostech kubistické vily a časomíra se rozběhla. A ačkoliv venku ještě pražilo slunce, uvnitř vytvářely v temnotě atmosféru spíš fosforeskující nápisy, lasery, pivo, pizza a guacamole.  

Prvním ročníkem provedl tuzemské kodéry David Grudl a v konkurenci více než dvou desítek kodérů a jedné kodérky zvítězil Dušan NovákDalší pokračování bude podle Brzka nejdřív za rok. Je ale možné, že se podobná akce objeví i v jiném z tuzemských velkých měst. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).