Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku E-mail není elektronický dopis od speedmaxx - Jestli jsem dobře pochopil ten závěr, problém může...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2000 10:06

    speedmaxx (neregistrovaný)
    Jestli jsem dobře pochopil ten závěr, problém může být v tom, že lidé nejsou dostatečně "vzděláni" v psaní e-mailů...?

    Obávám se, že problém je jinde: velkému počtu lidí dělá problém psát a smysluplně se vyjadřovat bez ohledu na médium. Jestli u toho používají diakritiku nebo ne, není tak podstatné.

    Nemluvím o pravopisu, s nímž většina lidí více či méně neúspěšně zápolí, ale o srozumitelnosti vyjadřování a schopnosti sdělit myšlenku. Je jasné, že struktura sdělení a vůbec sdělování v elektronické podobě se liší od jiných forem komunikace, ale podle mé zkušenosti mnohdy postrádá elementární obsah a smysl.

    Btw, ten článek se mi dost líbí.
  • 21. 9. 2000 19:49

    Dadule (neregistrovaný)
    Souhlasím s Vámi, počáteční problém vidím také především v tom, že více lidí neumí napsat ani ručně (tužkou na papír) smysluplnně formulovaný dopis. Dopis své milé(milému), na úřad nebo obchodní korespondenci. Občas žasnu, co lze "vyplodit" :-))) Je to prostě o umění zformulovat myšlenku tak, aby ji druhá strana, které je sdělována, pochopila co nejvíce tak, jak je předkládána. A aby to také mělo nějakou přijatelnou formu.

    Bohužel velmi často je slyšet názor, že lidé od internetu jsou jen bandou chatujících puberťáků, brouzdajících závisláků a násilníků hrajících střílečky ...

    PS: milé dámy (pokud sem tedy někdy nějaké zavítáte), kdy naposledy jste dostaly nějaký pěkný dopis (mail)? :-)))
    DP

  • 22. 9. 2000 9:36

    Saši Srpové (neregistrovaný)
    Když mi naposled napsal můj milej (už je to déle, neb se často vídáme). Takový pěkný dopis udělá pořádně velkou radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).