Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku EET měsíc a půl před startem. Vypadá to, že nápor podniků zvládne od wenkovan - Výrok "obří šedá (černá) ekonomika" je stejně vyfutrovaný...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2016 11:11

    wenkovan (neregistrovaný)

    Výrok "obří šedá (černá) ekonomika" je stejně vyfutrovaný fakty jako "všeci kradnú (iba ja čerpám)". Zavádění EET stejně jako ostatní buzerační svinstva ála kontrolní hlášení atd. nemají za úkol lepší výběr daní ani jiné ekonomické zdůvodnění. Prvotní důvod je ideologický. Jedná se stále o starý známý třídní boj, protože agent Bureš je typickým nomenklaturním kádrem sedmdesátých let, jeho představa ekonomiky je stále stejná hierarchie: státní plánovací komise - ministerstvo - VHJ - národní podnik. Všechno ostatní je buržoazní verbež, kterou je potřeba nahnat zpátky k píchačkám, teď zatím jenom buzerací, později, až získá Bureš víc moci, i za použití násilí. Své ozbrojené milice, jinak zvané též Celní správa, už k tomu má.

  • 20. 10. 2016 15:36

    Pepik (neregistrovaný)

    Souhlasím s tím, že daňové úniky jsou a měly by se eliminovat. Nesouhlasím ovšem už s tím, jakým způsobem se na to jde. Všichni ti, kteří schvalují EET, kontrolní hlášení a podobné nesmysly si patrně neuvědomují (protože kolikrát ani neví, co to všechno obnáší), že hon na nepoctivce tímto způsobem zaplatí svou prací navíc a svými penězi převážně ti poctiví. Jedná se o vysoký řád hodin zbytečné práce, o penězích nemluvím. Podnikám přes patnáct let, vždy jsem zdanil i tu poslední korunu někdy i víc, než bylo nutné. Ale sakra proč po mně teď někdo chce práci navíc a mé peníze navíc, abych mu pomohl "chytit" lumpa od vedle tím, že budu vyplňovat kupu lejster a trpět nějaké pokladny? Já na to nemám čas a v podstatě mě ani ten lump od vedle nezajímá, resp. nezajímá mě v první řadě. Je tu totiž ještě jedna cesta, ale tou se naši konšelé nechtějí vydat, protože pracovat by museli oni. Co takhle ty daně a zajména zákony o nich zjednodušit na maximální možnou míru, přestat rozhazovat a snížit sazby, přestat novelizovat padesátkrát do roka, zrušit všemožné regulace, vyjímky a vyjímky vyjímek a nechat podnikatele už jednou napokoji? Jsou dvě cesty, cestou buzerace se vydal náš velící neagent, který prý maká aby bylo líp. Bohužel maká na hovadinách, lepších a lepších. Druhou cestou je změna pravidel tak, aby se podvody eliminovaly samy jednak tím, že principiálně nebudou realizovatelné, aby hrstka realizovatelných byla realizovatelných s velký rizikem odhalení popř. s malým "výdělkem" a aby odhalené prokazatelné podvody byly trestány zásadním způsobem. Aby se prostě podvádět nevyplatilo. Umím si představit propadnutí veškerého majetku, doživotní či dlouhodobý zákaz řízení vozidel, zákaz zaměstnání v libovolné firmě, která fakturuje veřejnému sektoru nebo přímo v tomto sektoru, zákaz jakékoliv podnikatelské činnosti vč. všelijakých dozorčích a správních rad apod. (vím, šlo by to obejít). Říkalo se dřív kdo nekrade, okrádá rodinu. Dnes? Já nekradu, ale mou rodinu okrádá shodou okolností právě ten, komu ty daně a všechny lejstra poctivě posílám. Třeba v nesmyslných dotacích. Pan ministr je minimálně lhář a možná i zloděj (ano není poslední dobou sám), přesto má kuráž urážet poctivé podnikatele například tím, že o nich tvrdí, že kradou a nařizovat jim nové a nové povinnosti.

  • 19. 10. 2016 15:11

    fd (neregistrovaný)

    Vysvetlujte "lopate", ze tu tisicikorunu kterou vyfakturujete si vazne nestrcite do kapsy ... Marna snaha. OKD dluzi miliardy a deje se co? Posleme jim dalsi, pekne z dani ... zato kdyz zivnostnik dluzi 0,01Kc, posleme na nej exekutora. Podotykam, ze jsem na vlastni oci videl i vyhruzku, ze pokud dotycny do 5 dnu nezaplati svuj dluh ve vysi 0,00Kc, bude pohnan k soudu.

    A to pomijim ty "drobne", 50M na hnizdo sem, 50M na hnizdo tam.

  • 19. 10. 2016 14:59

    Rdm (neregistrovaný)

    EET ale není nijak zásadní zakročení proti daňovým únikům a když budu optimista, tak výnos z EET pokryje náklady na jeho provoz. Jestli chcete bojovat proti daňovým únikům, tak to musíte jít po mnohem větších rybách, než je váš hospodský nebo soused na OSVČ.

  • 19. 10. 2016 14:32

    widlak (neregistrovaný)

    Jedna velká demagogie. Daňové úniky jsou a je proti nim neco dělat. Už jen z toho důvodu, že někdo jede poctivě a druhý ne. Za 26 roků tady nikdo zásadním způsobem nezakročil proti daňovým únikům a jakýkoli náznak pokusu o zásadní změnu je kritizován (všem, koromě poctivých lidé to nevadilo). Kdyby 50% lidí praktikovalo Masarykovo "nebát se a nekrást", byl by tu ráj a nemusely by se zavádět buzerace typu EET apod.

    Takže nadávejte, ale na nepoctivé lidi. Nebuďte pokrytci a začněte u sebe. Chápu, že daně jsou vysoké, že se jimi mrhá, ale to nemá nic společného s charakterem plátců.

  • 19. 10. 2016 14:51

    Skřetík (neregistrovaný)

    Mohu se optat kolik let podnikání máte za sebou?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).