Hlavní navigace

Stephen Elop potvrzen jako kandidát na příštího šéfa Microsoftu

3. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mimoto je už nyní určeno, že po splynutí mobilní divize Nokie s Microsoftem se Elop stane viceprezidentem Microsoftu odpovědným nejen za telefony, ale i za Xboxy a tablety.

Pro Seattle Times se dosavadní šéf Microsoftu Steve Ballmer vyjádřil, že Stephen Elop „se přesune z vnějšího kandidáta na vnitřního“, a tak potvrdil, že Elop je jedním z posuzovaných nástupců za Ballmera, chystajícího se k odchodu.

Článek také upřesňuje budoucnost Stephena Elopa bezprostředně po splynutí divize mobilních zařízení Nokia s Microsoftem. Pokud převzetí projde, Elop plynule přejde na místo „výkonného viceprezidenta Microsoftu“ zodpovědného za hardwarová zařízení. Budou pod něj spadat nejen zařízení Windows Phone, ale také Xboxy a tablety Surface.

Za ně nyní odpovídá výkonná viceprezidentka divize Microsoftu Devices & Studios, Julie Larson‑Green, jež se stane přímou podřízenou Stephena Elopa.

BRAND24

Přesuny zapadají do rozsáhlé reorganizace Microsoftu ohlášené už dříve v létě. Ty mají Microsoft více zaměřit na integraci softwaru s vlastním hardwarem a tak mu umožnit účinněji konkurovat na nových trzích mobilních zařízení.

Před odchodem do Nokie v roce 2010 řídil Elop v Microsoftu divizi vyvíjející Microsoft Office a jiný software pro podniky. Do Microsoftu přivedl Elopa v roce 2007 právě Steve Ballmer.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).