Hlavní navigace

Encyklopedia Britannica v tištěné podobě končí

14. 3. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Konec tištěné podoby Encyklopedie Britannica předcházelo mnoho let poklesu prodejů – v roce 1990 se prodalo 120 tisíc kusů, o šest roku později už jenom 40 tisíc.  Nezájem o 32 svazků encyklopedie je samozřejmě způsoben Internetem. Právě internetová podoba se ale  podle vydavatele těší stále většímu a většímu zájmu.  Britannica byla poprvé v tištěné podobě vydána v roce 1768. Poslední papírové vydání si můžete koupit za 1 395 dolarů.

Konec tištěné podoby Encyklopedie Britannica předcházelo mnoho let poklesu prodejů – v roce 1990 se prodalo 120 tisíc kusů, o šest roku později už jenom 40 tisíc. 

Nezájem o 32 svazků encyklopedie je samozřejmě způsoben Internetem. Právě internetová podoba se ale  podle vydavatele těší stále většímu a většímu zájmu.  Britannica byla poprvé v tištěné podobě vydána v roce 1768. Poslední papírové vydání si můžete koupit za 1 395 dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).