Hlavní navigace

Názor k článku ESET Smart Security 4.2 Beta: firewall nyní s podporou vlastních profilů od Robert - Zajímavé. Současná verze prodiktů ESET má označení 4.0.474.0...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2009 14:21

    Robert (neregistrovaný)
    Zajímavé. Současná verze prodiktů ESET má označení 4.0.474.0 a zdá se, že verze 4.1 je daleko.

    Ale jistá logika by v tom byla. Kdyby právě končilo neveřejné beta-testování verze 4.1, která bude brzy uvolněna a nahradila by dosavadní verzi 4.0. V tom případě by beta verze 4.2 dávala smysl.

    ***
    Co se profilů FireWallu týká, tak chci, aby vše plně spolupracovalo s přepínáním profilů u MS firewalu ve Vistách a Sedmičkách. Teď to pravděpodobně funguje tak, že firewall ESET a firewall Windows pracují zapojení v sérii, nebo dokonce paralelně (každý se stará o něco). V každém případě firewall je u řešení ESETu nejméně propracovaný článek systému a já osobně s ním mám řadu drobných problémů.

    Problémy mne nedávno donutily i otestovat si svůj počítač (firewall) zvenčí. Za zmíňku proto stojí, že ESET vytvořil stránky PARANOIA (http://www.paranoia.cz/), což je on-line test bezpečnosti zranitelných míst vašeho počítače. Obdobný test, ale stránky jsou v angličtině, nabízí například PC Flank's "Firewall" Tests (http://www.pcflank.com/)
    ***

    P.S. Pište prosím ESETu své návrhy na vylepšení systému a hlašte chyby. Jsou, zatím, celkem dynamičtí a je zde šance na vvylepšení produktu. Nebuďte frustrovaní pokud vám technická podpora nepomůže. Mně s mými problémy a zjištěními zatím technická podpora nepomohla nikdy, nicméně některé chyby byly v následujících verzích odstraněny (i když nebyly uvedeny v changelogu) a některé nové (navrhované) rysy produktu jsem také již zaznamenal. Dejte jim šanci být lepší.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).