Hlavní navigace

ESET v Brně otevře vývojové centrum, reaguje na velké propouštění v Avastu

1. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Jan Sedlák
Pro ESET bude Brno už třetí vývojovou pobočkou. Dobří lidé se hledají těžko a firma chce nalákat zaměstnance odcházející z Avastu.

Slovenská antivirová společnost ESET podle informací Lupy otevře vývojovou pobočku v Brně. Firma prozatím oficiálně nespecifikuje, kolik lidí by na Moravě chtěla zaměstnat. Neoficiální informace mluví o tom, že ESET reaguje na poměrně velké propouštění, které v Brně chystá konkurenční Avast (AVG), a cítí možnosti nabrat lidi, kterých je obecně na trhu nedostatek.

„V Brně je nyní potenciál nalézt zkušené IT specialisty, pro které je v naší společnosti vždycky místo,“ říká pro Lupu mluvčí českého ESETu Ondřej Šafář s tím, že organizační informace prozatím nebude zveřejňovat. To, že se lidé propuštění ze spojeného Avastu a AVG rychle na trhu „rozpustí“, se dalo vzhledem k velké poptávce očekávat.

Rostoucí podnik s hlavním sídlem v Bratislavě v Brně otevřel už několik pozic. Hledá vývojáře v C, C++, C#, .NET, pro iOS a Android, malwarové a softwarové analytiky, QA inženýry i UX designéry. První informace už se objevily i na webu.

V Česku třetí vývoj

ESET už v Česku vývojová centra provozuje, konkrétně v Praze a Jablonci nad Nisou, kde koupil firmu ŠETRnet. V Jablonci se hodně pracuje na síťových technologiích, Praha pak má na starost zejména detekce a analýzy pro systém macOS. „Kolem 80 procent OS X detekcí ESETu jde z Prahy,“ řekl už dříve Lupě Robert Šuman z pražského vývoje. Firma také rozšiřuje spolupráce s českými univerzitami.

ESET má celosvětově přes 1100 zaměstnanců, čtyři stovky jsou pak rozmístěny v devíti vývojových centrech po světě. Rozšiřování mimo domovské Slovensko je pro ESET v tomto ohledu důležité. Lidí je málo.

UX DAy - tip 2

„Šikovní lidé se obecně shánějí velice těžko. Na Slovensku s tím konkrétně máme značný problém. Potřebujeme rozšířit naše řady a není to vůbec jednoduché. Trh je nějaký vylovený. Populace Slovenska je malá, nabídka na trhu je pořád stejná, ale my rosteme. Navíc na trhu je konkurence a lidi mají i další možnosti, kam jít. Kvůli tomuto se snažíme expandovat i v jiných zemích,“ řekl nedávno v rozhovoru pro Lupu technologický ředitel ESETu Palo Luka.

ESET má aktuálně přes 100 milionů uživatelů, v roce 2014 vykázal tržby kolem 330 milionů eur a postupně roste. Během následujících let se chce dostat mezi tři největší hráče v oboru. Jako konkurence se rovněž soustředí na přerod na mobilní zařízení. I tak ale ESET věří, že tradiční PC byznys nezmizí. V rozhovoru pro Lupu to rozebírá spoluzakladatel společnosti Miroslav Trnka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).