Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Eurotel Data Expres v roce 1 od Antonín Sahula - Zveřejněný článek úplně neodpovídá realitě. Počáteční problémy s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2005 9:31

    Antonín Sahula (neregistrovaný)
    Zveřejněný článek úplně neodpovídá realitě. Počáteční problémy s modemy byly opravdu velké. Jsem uživatelem CDMA někdy od října se smlouvou na rok a už stříhám metr, abych mohl smlouvu vypovědět.
    Mé zkušenosti s modemy byly zveřejněny v MF Dnes pod názvem " Mé zkušenosti se službou Eurotel Data Expres,
    09.12.2004, http://mobil.idnes.cz/mob_ceny.asp?r=mob_ceny&c=A041207_5287692_mob_ceny ".
    Anabáze a měnění modemů pokračovalo asi do dubna. Modem, který mám niní jsem v dubnu zapl a od té doby se vůbec nevypnul ani neodhlásil a ni nic podobného.
    Problém je ale FUP a nárůst uživatelů v mé "buňce" a s tím související kolísání rychlosti. Opravdu nejsou přehnané zprávy, že rychlost ve špičce klesá pod rychlost Dial-up a nebo se na chvíli úplně zastaví, průměrná rychlost ale těch slibovaných 256 kbps bude, protože mimo špičku na stejném místě na stejném zařízení je rychlost 450 kbps a více.
    Mé zkušenosti jsou spíše negativní a hlavně to kazí nekompetentnost a zmatenost odpovědí tkv. datových specialistů eurotelu a arogantnost a neschopnost cokoliv řešit pracovníků v eurotel prodejnách.

    Sahula
  • 3. 8. 2005 18:13

    Jirka (neregistrovaný)
    No, vsechno zde je pravda, at pozitivum, ci naopak, ja mam tuto sluzbu od zitrka rok a zustavam u ni. Zazil jsem ze zacatku rychost 700Kbps, antenu jsem mel hozenou pod stolem a sotva stala, pravdepodobne jsem tu ten mesic byl na BTS sam, ale pak to slo z kopce a zazil jsem rychlost jen par desitek Kbps, ale i vypinani modemu a na reklamaci jsem nesel, dokud se v diskusich neobjevily zpravy o funkcnich modemech, tak jsem do te doby, tusim dele jak pulrok neustale vypinal a zapinal, restartoval a zlobil se, ponevadz windows ne pokazde modem rozpoznal, no nekdy to bylo na prasky, postupne se to pak zlepsovalo, s novym modemem bylo spojeni stabilni a rychlost pomalu narustala a dneska ve spicce pres den jedu 500-600Kbps, v noci 800Kbps- 1,3Mbit, i tak to ma mouchy a mouchy mit bude, budou dalsi, nove modemy, atd..Ja ale nechci opet investovat do znovuzrizeni pevne linky, kterou jsem kdysi odhlasil, jen proto abych si zavedl ADSL, stejne bych platil podobne co do ted, a navic kdyz odjizdim na chatu muzu sbalit modem sebou. Jen doufam, ze se zmeni podpora, protoze o te se v clanku nic nepise, ja snesu hodne, uznavam i to, ze nejsem odbornik, /i kdyz se po tech problemech s modemem a vsim kolem, mam pocit, ze jsem taky datovy specialista:-))/ale aby ze me na placene podpore-datove lince delali magora, co neumi zapnout pocitac, je teda sila a vsemu odbornici nasadili pokazde korunu tim, ze me odkazali se svym pocitacem na znackovou prodejnu ET kde se mi na problem podiva datovy specialista osobne. no uznejte, ze nalozit pc do auta, jet tam nekolik desitek kilometru, je presne to, cemu rikam pomoc pri nefunkcnosti sluzby:-))
  • 5. 8. 2005 0:02

    Petr (neregistrovaný)
    Jenom upresneni - Eurotel "odhlasuje" modem automaticky po 2 dnech. Nasledne se lze opet pripojit.

    Na rychlost ma take podstatny vliv take sila signalu (na malou antenku 40kB, na smerovou venku plnych 128kB ve stejnou chvili), i samozrejme obsazenost bunky. Limit na nekterych (nebo vsech?) bunkach je nyni 128kB (1Mbps), presne tak to je i v soucasnych nabidkach ET (az 1 Megabit).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).