Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Evropa se brání americké dominanci v cloudových technologiích od MoB - Spíš bych řekl, že je nanejvýš důležité, aby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2012 15:50

    MoB (neregistrovaný)

    Spíš bych řekl, že je nanejvýš důležité, aby se tomu evropské vlády okamžitě přestaly věnovat... ony vůbec vlády více problémů přinesou než vyřeší.

  • 17. 1. 2012 16:22

    debil a spammer (neregistrovaný)

    Evropské vlády se začaly o problematiku blíže zajímat poté, co Microsoft loni v červnu připustil, že coby americká firma má povinnost poskytnout DATA, která si u něj státy i firmy ukládají, americkým úřadům.

    Tak to já si naopak myslím, že tomuto by se EU vlády věnovat měly, protože americkým úřadům je po datech evropských firem, pokud se neděje něco nelegálního, houby a naopak by mělo toto být daleko více medializováno, aby každá firma věděla co od používání služeb Googlu nebo MS může očekávat.

    Ono už od doby, kdy USA otočily evropské inspektory hned na letišti zpátky domů, když chtěli v USA vyšetřovat šmírování telekominkací americkým systémem echelon, by si firmy měli na cokoliv spojeného s USA dávat pořádného majzla. Řeč je samozřjmě o zneužívání dat konkurencí.

  • 17. 1. 2012 17:30

    Jakub Suchy (neregistrovaný)

    Cela diskuse okolo Microsoftu, datech v cloudu a Patriot Act je obycejny FUD. Microsoft bohuzel v ruce nema zadne detaily, empiricke zkusenosti a dukazy a pouze se pokusil presunout vahu rozhodovani na svou stranu (coz se mu povedlo). Zatimco jedna ruka Microsoftu siri FUD, druha radostne prodava Office365 umistene v USA evropskym firmam.

    Evropa by mela dat ruce pryc a pokud neco resit tak tlacit na USA aby zrusila Patriot Act. Bohuzel Evropske reseni je opet to nejhorsi a nejdrazsi - zadotujme konsorcium nami vybranych firem aby vymyslely lokalni system, ktery pak donutime par uzivatelu pouzivat. Konkurence nikde. Data protection zakony se bohuzel dotykaji nas vsech a jiz ted ohrozuji business spousty firem (proti zakonum samotnym nic nemam, bohuzel jejich implementace je zalostna - jko vzdy).

    Problem "evropskych" (rozumej statnich implementaci) cloudu je jejich roztristenost a unikatnost (vzdy postavene na unikatnim reseni nekompatibilnim s nicim jinym) pripadne nekonkurences­chopnost. Jako priklad nase reseni postavene na Amazon EC2 je perfektne zpusobile bezet i v EMEA regionu v Dublinu. Pokud nam Francie naridi prodavat zakaznikum reseni ve Francii (kde je ten volny trh v Evrope?), bude nas stat stovky tisic dolaru reseni upravit na konkretni cloud. Cele vynasobit kazdou Evropskou zemi.

  • 17. 1. 2012 23:39

    jv

    Jinymi slovy vy jste navazani na proprietarni cloud Amazonu, mate problem s cimkoli jinym a jeste mate tu drzost se tim chlubit. Wow!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).