Hlavní navigace

Evropská komise bude znovu vyšetřovat Microsoft

14. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Evropská komise oznámila, že zahajuje další antimonopolní prošetřování společnosti Microsoft. Bruselští úředníci chtějí zkoumat dopady integrace prohlížeče Internet Explorer do systému Windows a prověřit zda-li Microsoft úmyslně konkurenci poškozuje umělými zábranami v interoperabilitě s jeho produkty. Šetření je důsledek stížnosti norské společnosti Opera Software, tvůrce prohlížeče Opera, jehož podíl na trhu je i přes deset let usilovného vývoje velmi malý. Zatím jde ovšem skutečně jen o…

Evropská komise oznámila, že zahajuje další antimonopolní prošetřování společnosti Microsoft. Bruselští úředníci chtějí zkoumat dopady integrace prohlížeče Internet Explorer do systému Windows a prověřit zda-li Microsoft úmyslně konkurenci poškozuje umělými zábranami v interoperabilitě s jeho produkty. Šetření je důsledek stížnosti norské společnosti Opera Software, tvůrce prohlížeče Opera, jehož podíl na trhu je i přes deset let usilovného vývoje velmi malý. Zatím jde ovšem skutečně jen o průzkum situace, ze kterého v tuto chvíli nemusí pro Microsoft plynout žádné sankce.(CNET News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).