Hlavní navigace

Evropská komise prověří chování Slovak Telekomu a polského TPSA

28. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská komise včera informovala, že zahájila prošetřování Slovak Telekomu. Slovenského telekomunikačního operátora podezřívá z možného zneužití dominantní pozice na trhu. Ze stejného důvodu si hodlá posvítit i na polského operátora TPSA. Obě firmy měly bránit vstupu konkurence na trh s broadbandovým připojením k Internetu. Evropská komise už letos provedla inspekci ve Slovak Telekomu, loni zavítala i do TPSA. Zatím říká, že ještě samotné zahájení šetření neznamená, že již má nesporný důkaz o…

Evropská komise včera informovala, že zahájila prošetřování Slovak Telekomu. Slovenského telekomunikačního operátora podezřívá z možného zneužití dominantní pozice na trhu. Ze stejného důvodu si hodlá posvítit i na polského operátora TPSA. Obě firmy měly bránit vstupu konkurence na trh s broadbandovým připojením k Internetu. Evropská komise už letos provedla inspekci ve Slovak Telekomu, loni zavítala i do TPSA. Zatím říká, že ještě samotné zahájení šetření neznamená, že již má nesporný důkaz o porušování antimonopolních předpisů evropského společenství.

Komise má důvod se domnívat, že předmětná společnost mohla porušit pravidla evropského společenství o zneužívání dominantního postavení. Podezřelé chování může zahrnovat odmítání dohody, omezení ziskové přirážky a vázanost jako součást celkové strategie na vyloučení konkurentů z trhu, napsala Evropská komise nepříliš určitě ve své zprávě pro veřejnost. Informaci přinesla agentura SITA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).