Hlavní navigace

Názor k článku Evropské akademické sítě od Petr Kratochvíl - Dovolil bych si malé přirovnání k automobilovému průmyslu....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2001 9:19

    Petr Kratochvíl (neregistrovaný)
    Dovolil bych si malé přirovnání k automobilovému průmyslu. Vyrábějí se auta, která bez problémů jezdí rychlostmi o kterých se nám může jen zdát (200 a víc) a spoustu lidí pochybuje, k čemu je to dobré. Snad aby nás bohatlíci mohli (nejen) na německých dálnicích "vyblikávat" z rychlejšího pruhu?
    Jen málo lidí ovšem ví, že technologie, která se teď objeví v těhlech autech se za pár let objeví i v běžných sériových vozech. Kde myslíte, že se poprvé objevilo víceprvkové zavěšení kol, abs, deformační zóny, keramické brzdné kotouče?

    Stejně tak je to i s internetem. Za čas tyhle rychlosti nebudou připadat tak ďábelské (uf - už aby to bylo) a budou patřit k běžnému standardu. Ale aby to fungovalo a vychytaly se všechny "mouchy" musí to někdo vyzkoušet.
    A myslím, že právě akademičtí pracovníci jsou ti praví, kdo odolají nástrahám pornografických serverů a vybudují pro nás světlé zítřky na vysokorychlostních sítích.
    :-)))))

    Petr K.

    PS: V jednom máte skutečně pravdu - vše je hlavně o lidech nikoli o grantech. Ale pokud si odmyslím jednu maličkost (automaty a formální jazyky od pk :-))) je liberecká VS ve svém přístupu ke studentům výborná a o její odbornou úroveň nemám nejmenší obavy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).