Hlavní navigace

Ex-AVG manažeři založili investiční fond pro bezpečnostní startupy

23. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: docstockmedia / Shutterstock.com
Fond začíná s částkou více než 120 milionů dolarů v pokladně. Zaměřovat se má především na kyberbezpečnost.

Podle toho, jak roste množství a síla útoků na firemní systémy, odhaduje Gartner letošní růst celého bezpečnostního trhu o osm procent s tím, že by se v něm mělo protočit 77 miliard dolarů. 

J.R. Smith, Karel Obluk i investor Richard Seewald to dobře ví, protože mají za sebou zkušenosti z AVG. Podle Seewalda by mělo toto tempo růstu vydržet minimálně pět let. 

A právě bývalí manažeři a investoři z AVG stojí za novým fondem Evolution Equity Partners, který má k dispozici 125 milionů dolarů. Podle agentury Reuters chce fond zainvestovat přibližně patnáct firem s tím, že jeho cílem bude exit nebo vstup na burzu do tří až pěti let.

UX DAy - tip 2

Fond zatím posbíral sedmdesát milionů dolarů. Už příští rok na jaře by měl být na cílové částce. „Investice, které chceme dělat, se budou pohybovat od pěti do patnácti milionů dolarů,“ tvrdí Seewald.

Jako premiérové investice ohlásil fond startupy SecurityScorecard a Onapsis. Onapsis se specializuje na zabezpečení firemních řešení od SAPu nebo Oraclu. „Hledáme firmy, které rychle rostou a mají to nejhorší období za sebou,“ dodává Seewald.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).