Hlavní navigace

Facebook testuje automatické nahrávání fotek z Androidu

20. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook zkouší novou funkci pro Android: automatické nahrávání pořízených fotografií na Facebook, avšak do složky, kterou na Facebooku uvidí jen sám její uživatel, a teprve se bude moci rozhodnout, které ze snímků nasdílí ostatním nebo co jiného s nimi provede. Funkce vyžaduje nejnovější facebookovou aplikaci pro Android, a patrně je zatím přístupná jen omezenému počtu uživatelů. Ti v aplikaci naleznou pod volbou Photos tlačítko Sync. Vypínání nebo zapínání „synchronizace“ se objeví také ve…

Facebook zkouší novou funkci pro Android: automatické nahrávání pořízených fotografií na Facebook, avšak do složky, kterou na Facebooku uvidí jen sám její uživatel, a teprve se bude moci rozhodnout, které ze snímků nasdílí ostatním nebo co jiného s nimi provede.

Funkce vyžaduje nejnovější facebookovou aplikaci pro Android, a patrně je zatím přístupná jen omezenému počtu uživatelů. Ti v aplikaci naleznou pod volbou Photos tlačítko Sync. Vypínání nebo zapínání „synchronizace“ se objeví také ve standardním nastavení aplikace.

Funkce si všímá právě užívaného datového připojení: přes mobilní síť bude posílat menší snímky — jen kolem sta kilobajtů — zatímco přes WiFi větší; uživatel krom toho může synchronizaci přes mobilní síť vypnout, ale přes WiFi ponechat.

Mimoto se snímky neposílají při nízkém stavu nabití baterie.

Nová funkce vzbuzuje otázky stran podmínek užití Facebooku, ale pustí se jen těm, kdo si ji zapnou. Podobná funkce od Googlu je už dávno dostupná.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).