Hlavní navigace

Facebook nedokáže odhalit příliš malé děti. Dobrá nebo špatná zpráva?

24. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook až od třinácti? Povídejte to dětem v páté třídě, kdy už polovina třídy je na Facebooku. V šesté už na Facebooku nejsou jenom výjimky.

Jeden z šéfů britského Facebooku, Simon Milner, pro tamní Guardian přiznal, že Facebook nemá žádné mechanismy, které by mu umožňovaly efektivně odhalit účty příliš malých dětí. A že tedy nedokáže odhalit děti pod třináct let, který by na Facebooku být neměly. Přesto, v rámci Velké Británie, prakticky více než třetina  dětí ve věku 9 až 12 let používá Facebook. Aktivně a každý den. Celosvětově se odhaduje, že čtvrtina dětí ve věku 9 až 12 let používá aktivně Facebook.

BRAND24

Jak se děti mladší 13 let ocitnou na Facebooku? Jednoduše, pokud si nezaloží účet samy, tak jim ho běžně založí někdo ze spolužáků či kamarádů. V řadě případů je jejich přítomnost na Facebooku poznamenána nevědomostí rodičů. A samozřejmě také tím, že vyplní podstatně vyšší věk – s uvedením pravdivého věku jim registrační proces neumožní registraci. Čímž se automaticky dostávají mezi „dospělé“ – se všemi „výhodami“, ale hlavně nevýhodami.

Zdroj: Facebook admits it is powerless to stop young users setting up profiles

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).