Hlavní navigace

Facebook Plus? Velké změny v nastavení soukromí

Petr Kočí

V reakci na některé propracovanější funkce Google Plus představil Facebook podstatné změny v systému sdílení fotografií, statusů a dalších informací. Uživatelé mají lepší kontrolu nad tím, kdo který kousek obsahu uvidí. Od základu se mění také geolokační služba Google Places. Facebook vypouští změny mezi uživatele postupně. Pokud se na vašem účtu dosud neprojevily, musíte počkat několik hodin či dnů. Co všechno se tedy mění?

V reakci na některé propracovanější funkce Google Plus představil Facebook podstatné změny v systému sdílení fotografií, statusů a dalších informací. Uživatelé mají lepší kontrolu nad tím, kdo který kousek obsahu uvidí. Od základu se mění také geolokační služba Google Places. Facebook vypouští změny mezi uživatele postupně. Pokud se na vašem účtu dosud neprojevily, musíte počkat několik hodin či dnů. Co všechno se tedy mění?

  • nastavení, kdo ji může vidět, je nyní k dispozici hned vedle každé vyplněné kolonky osobního profilu
  • fotografie a další příspěvky, v nichž vás někdo označil, se dosud na vaší zdi objevovaly automaticky; nyní lze v nastavení zapnout možnost, že každý takový příspěvek musíte nejprve sami schválit
  • každý, kdo měl oprávnění prohlédnout si fotografii, na ní mohl také označovat lidi; nyní má majitel fotografie možnost každou takovou značku schválit nebo odmítnout
  • v pravém horním rohu osobního profilu přibylo tlačítko View as… díky němu si každý uživatel může prohlédnout vlastní profil přesně v té podobě, jak jej vidí některý z jeho přátel
  • přímo při psaní každého příspěvky jde jednodušeji nastavit, které skupiny přátel ho uvidí, a které ne
  • toto nastavení lze u jednotlivých příspěvků měnit i dodatečně, poté co byly zveřejněny
  • na fotografiích a příspěvcích lze označovat (tagovat) kohokoli, ne jen vlastní přátele – pokud ovšem označíme „cizího“ člověka, musí on značku před jejím zveřejněním schválit
  • od základů se mění funkce Google Places – místo jednotlivých check-inů je nyní kladen důraz na možnost přidat geodata ke každému kousku sdíleného obsahu
  • možnosti, které se nabízejí při žádosti o stažení nelichotivé fotografie nebo tagu, jsou detailnější a lépe popsané

Zdroj: Facebook Blog

Našli jste v článku chybu?