Hlavní navigace

Facebook týden: automatické rozpoznávání obličeje

20. 12. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 21971
Mark Zuckerberg je podle časopisu Time osobností roku. Technologie automatického rozpoznávání obličeje dorazila na Facebook, jehož celková hodnota dosahuje už 52 miliard dolarů.

Pokud uvažujete o tom, že byste si koupili Facebook, budete muset sáhnout pěkně hluboko do kasičky, případně rozbít velmi tučného vepře. Poslední dražba akcií na SecondMarket.com totiž vyhnala cenu jedné akcie na 21,90 USD, což znamená, že celková hodnota FB dosáhla částky 52 miliard USD.

Jak si neznepřátelit své vlastní fanoušky

Šest spolehlivých způsobů jak si znepřátelit fanoušky a stát se na FB velice neoblíbeným zveřejnil Jackie Cohen na webu AllFacebook.com. Asi nikoho příliš nepřekvapí, že například doporučuje vyvarovat se nasazení software, který bude bez vědomí uživatelů shromažďovat informace o jejich chování.

Cohen ale upozorňuje i na to, že by provozovatelé stránek měli velmi pečlivě rozmýšlet, jaké třetí straně poskytnou informace o svých fanoušcích. Ti prý utečou také v případě, že nepřiznáme svou chybu a rozhodneme se místo vysvětlování dělat mrtvého brouka nebo dokonce lhát.

Osobnost roku podle časopisu Time

Hádejte, kdo byl letos označen osobností roku, podle redaktorů časopisu Time. Každý rok tento slavný americký časopis poctí člověka, kterého považuje za nejvýznamnějšího a nejvlivnějšího.

Z kategorie „mladých miliardářů“ se tentokrát umístil sám veliký zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. A není divu. Jeho výrobek překročil všechny myslitelné hranice, kapitalizoval se jako nic předtím a otec zakladatel si tedy zaslouží být na obálce.

Moje máma je na Facebooku

Sice už ne nejnovější, ale stále zajímavý glam-metalový videoklip na téma „Moje máma je na Facebooku“. Pokud i vás tato představa poněkud děsí, určitě si jej pusťte a vězte, že bude hůř. Facebook se totiž momentálně rozrůstá především o uživatele spadající do kategorie staršího středního věku a mladších seniorů. Možná proto už brzy vznikne podobná písnička o prarodičích.

UX DAy - tip 2

Rozpoznávání obličeje

Technologie automatického rozpoznávání obličeje dorazila na Facebook. Ano ta, kterou dnes najdeme již v nejlevnějších digitálních fotoaparátech. Její možnosti jsou zde ovšem někde úplně jinde. Představte si, že Facebook brzy dokáže projít všechny uložené fotografie a najít tam ty, na kterých jste vy, zcela autonomně a automaticky.

FB nechtěně ukázal, jak bude vypadat v budoucnu

Velký „Facebook únik“ a následně krátký výpadek. Tak by se dala popsat situace, při které řada FB funkcí vypadala úplně jinak, než jste doposud zvyklí. Podle oficiálního prohlášení „utekly“ některé experimentální funkce, respektive experimentální podoba těch současných. Část našich čtenářů to zaznamenala, soudě podle diskuze pod příspěvkem na naší FB stránce.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).