Hlavní navigace

Názory k článku Fakturace domén začne 1. září!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 8. 1999 10:45

    Petr Souček (neregistrovaný)
    Zatím jsem ještě nic neslyšel o tom, jakým způsobem bude uzavírat CZ-NIC z.s.p.o. se zákazníky smlouvy o registraci doménového jména, teprve na jejich základě může být vystavena faktura.

    Navíc to znění smlouvy, které je zveřejněno na www.nic.cz bude muset být změněno.
  • 24. 8. 1999 10:55

    Petr Souček (neregistrovaný)
    Zajímavou a dosud zcela opomíjenou oblastí je registrace uvolněných domén. Domnívám se, že by měl být zaveden zcela jasný a transparentní systém, protože se tu otevírá velký prostor pro protekci nebo korupci.
    Určitě se totiž uvolní kvůli nezaplacení řada atraktivních domén. Jenomže kdo se o tom dozví jako první aby měl možnost si je zaregistrovat?
    Nebo si už mohou teď všichni zájemci posílat žádosti o registraci? Odpovídalo by to ustanovení:
    V případě, že Žadatel je s placením registračních poplatků v prodlení po dobu delší než 30 dnů, právo přednosti je převedeno na Žadatele, který předložil CZ-NICu smlouvu o registraci na stejné doménové jméno.
    Jenomže kde vezmu onu smlouvu? Je to skutečně tak, že když si teď pošlu žádost o registraci dosud obsazené domény, tak až bude uvolněna (třeba za 2 roky), tak právo registrace přechází na mě? Platí to i zpětně, řekněme od 1.11.1997?
    Zdá se mi, že na to, jak dlouho se na registracích pracuje je příliš mnoho nejasného.
    A na stránce www.nic.cz nejsou vůbec žádné aktuální informace.
  • 24. 8. 1999 12:44

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    CZ-NIC si skutecne do smlouvy vlozil nutnost existence podepsane smlouvy. To je asi skutecne bod, ktery je potreba zmenit, jinak to bude spousta prutahu a zbytecneho papirovani.

    Bod 3.2 by se tedy mel upravit tak, ze se zrusi zaver prvni vety (pocinaje slovy "a jakmile"), cela druha a treti veta, ve ctvrte vete vyskrtnout "nebo radne podepsany formular" a slovo "probihajici".

    Tim by se z pisemne smlouvy stala smlouva uzavrena konkludentnim jednanim - zadatel poda v souladu se smlouvou zadost, CZ-NIC v souladu se smlouvou zadost vyridi. Nic vic neni potreba.

    Takze, smlouvu mame uzavrenu, je mozne vystavovat fakturu. Mimochodem, neni pravda, ze faktura muze byt vystavena jen na zaklade nejake smlouvy. Faktura lze vystavit i bbez smlouvy, proste proto, ze vznikl nejaky financni zavazek.

    -----------

    Mimochodem, zkus po vystaveni faktury namitnout, ze nemas uzavrenou smlouvu.. Predpokladam, ze NIC rekne: "Aha, to je asi nejaka chyba na nasi strane - registrovane mohou byt pouze domeny se smlouvou - omlouvame se a okamzite tuto registraci zrusime ..."

    Jedinym problemem mohou byt domeny regisrovane pred 1.1.1997, tedy pred ucinkem teto smlouvy. Ale i tam existuje jednoduche reseni.

  • 24. 8. 1999 22:15

    Daniel Peder (neregistrovaný)
    neni to trochu prusvih? Ktery den se bude uvadet jako datum zdanitelneho plneni, kdyz zdanitelne plneni nastalo pred nekolika mesici, ne-li roky ?

    A jak si to zauctujeme, kdyz DPH neni mozno uctovat zpetne ?

  • 27. 9. 1999 16:04

    MA (neregistrovaný)
    Chci se zeptat, jestli poplatek za registraci, se platí jen za kalendářní rok, nebo rok od registrace. A dále jsem se chtěl zeptat, kolik peněz stojí registrace domény II. stupně. Pozn. V www.domeny.cz je uvedeno, že 2100 Kč, a zde na lupě je uve- deno 1600 Kč. Byl bych rád, kdyby mi někdo tento problém pomohl vyřešit. Předem děkuji.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).