Hlavní navigace

FBI řeší malwarový útok na svůj e-mailový systém

3. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Systém pro interní e-mailovou komunikaci americké FBI napadl zatím neznámý záškodnický program. Spekuluje se, že při útoku mohla být zneužita zatím nezáplatovaná chyba v DirectShow. FBI problémy potvrdila, ovšem o povaze útoku další informace neposkytla. Podle oficiálních informací nebyla žádným zásadním způsobem narušena komunikace mezi jednotlivými kancelářemi FBI, kterých je v rámce Spojených států něco přes čtyři stovky. Bez úhony zůstala i komunikace s ostatními bezpečnostními složkami a…

Systém pro interní e-mailovou komunikaci americké FBI napadl zatím neznámý záškodnický program. Spekuluje se, že při útoku mohla být zneužita zatím nezáplatovaná chyba v DirectShow. FBI problémy potvrdila, ovšem o povaze útoku další informace neposkytla. Podle oficiálních informací nebyla žádným zásadním způsobem narušena komunikace mezi jednotlivými kancelářemi FBI, kterých je v rámce Spojených států něco přes čtyři stovky. Bez úhony zůstala i komunikace s ostatními bezpečnostními složkami a agenturami.

FBI však potvrdila, že část sítě musela odstavit a provést vyčištění systému. Až do podrobného prošetření incidentu mají zaměstnanci FBI zakázáno přeposílání e-mailů s přílohou mezi vnější a vnitřní sítí. FBI má pro interní potřeby komunikační systém postavenaný na e-mailu s přístupem přes webové rozhraní a komunikátory BlackBerry. (SecurityWorld)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).