Hlavní navigace

Filipínci koupili desetiprocentní podíl v německém inkubátoru Rocket Internet

7. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Největší filipínský telekomunikační operátor PLDT hlásí majetkový vstup do inkubátoru a investiční firmy, která stojí například za projektem Foodpanda.

Filipínská společnost Philippine Lond Distance Telephone Company (PLDT) koupila desetiprocentní podíl v inkubátoru Rocket Internet za 333 milionů eur (9,3 miliardy Kč). Transakce oceňuje celou německou firmu na 3,3 miliardy eur (92 miliard Kč).

Filipínci vstupují do firmy jen krátce poté, co The Wall Street Journal přinesl informaci o tom, že Rocket Internet ještě v letošním roce plánuje vstup na frankfurtskou burzu. Prodejem akcií by chtěla firma získat 3 až 3,5 miliardy eur (84 až 97 miliard Kč).

Zástupci PLDT označují transakci jako strategické partnerství, které umožní „zrychlit vývoj online a mobilních platebních řešení na rozvíjejících se trzích.“

BRAND24

Největšími akcionáři Rocket Internetu i nadále zůstávají bratři Samwerové, kterým se přezdívá „králové klonů“. Vydělali totiž jmění na kopiích úspěšných amerických internetových služeb jako eBay, Groupon či Amazon. V Česku je Rocket Internet známý především v souvislosti se službou na rozvoz jídla Foodpanda.

V současné době jejich konglomerát Rocket Internet působí prostřednictvím různých projektů na více než 100 trzích. Firmy, které má inkubátor v portfoliu, loni zaznamenaly tržby přes 700 milionů eur.

Rocket Internet_Kinnevik Rocket CMD 2014.pdf

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).