Hlavní navigace

Finální Opera 10.0: rychlejší a s novým designem

1. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Opera Software splnila svůj slib a dnes opravdu vydala dlouho očekávanou finální verzi prohlížeče Opera 10.0. Novinek je celá řada. Pojďme si některé alespoň stručně představit. Opera 10.0 podporuje novou službu Opera Turbo pro zvýšení komfortu načítání webových stránek zejména při využití různých pomalejších a méně spolehlivých mobilních připojení. Zapracováno bylo také nové jádro Presto 2.2, které slibuje lepší připravenost na weby z kategorie Web 2.0 a má být až o čtyřicet procent…

Společnost Opera Software splnila svůj slib a dnes opravdu vydala dlouho očekávanou finální verzi prohlížeče Opera 10.0. Novinek je celá řada. Pojďme si některé alespoň stručně představit. Opera 10.0 podporuje novou službu Opera Turbo pro zvýšení komfortu načítání webových stránek zejména při využití různých pomalejších a méně spolehlivých mobilních připojení. Zapracováno bylo také nové jádro Presto 2.2, které slibuje lepší připravenost na weby z kategorie Web 2.0 a má být až o čtyřicet procent rychlejší. Zvýšenou rychlost mají poznat uživatelé třeba při práci s Gmailem nebo Facebookem.

BRAND24

Vylepšení se dočkalo i uživatelské rozhraní, kde je použit nový nativní skin, se kterým přichází i nová ikona programu. Milou drobností je možnost změny velikosti pole pro vyhledávání, obrazovka Speed Dial umožňuje větší přizpůsobení. Vylepšen byl také vestavěný e-mailový klient Opera Mail a přibyla podpora spolupráce s webmaily, kam může být nyní uživatel přesměrován při kliknutí na e-mailovou adresu na libovolné webové stránce. Opera 10.0 také konečně přichází s mechanismem pro automatickou aktualizaci a novým odesíláním hlášení o pádech programu.

Podrobněji novinky rozebereme v článku, který připravujeme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).