Hlavní navigace

Firefox 3.0 a spolupráce s webovými aplikacemi

20. 2. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Připravovaný webový prohlížeč Mozilla Firefox 3.0 umožní uživatelům spravovat programy přidružené k jednotlivým protokolům. Nemusí jít nutně o desktopové programy, ale může jít i o webové aplikace. Například odkazy s protokolem mailto běžně otevíraného e-mailového klienta mohou směřovat do vašeho oblíbeného webmailu a jeho editoru pro napsání nového e-mailu. Samozřejmě, že to chce i podporu na straně dané webové aplikace. Jak na to popisuje pro vývojáře aplikací článek na Mozilla Developer…

Připravovaný webový prohlížeč Mozilla Firefox 3.0 umožní uživatelům spravovat programy přidružené k jednotlivým protokolům. Nemusí jít nutně o desktopové programy, ale může jít i o webové aplikace. Například odkazy s protokolem mailto běžně otevíraného e-mailového klienta mohou směřovat do vašeho oblíbeného webmailu a jeho editoru pro napsání nového e-mailu. Samozřejmě, že to chce i podporu na straně dané webové aplikace. Jak na to popisuje pro vývojáře aplikací článek na Mozilla Developer Center. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).