Hlavní navigace

Firefox dorazil na iPady a iPhony, Mozilla uvolnila ostrou verzi

12. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po několika měsících testování rozšiřuje Firefox rodinu prohlížečů, které můžete využívat na mobilních zařízeních se systémem iOS.

Trvalo to, ale je to tady. Ostrá verze Firefoxu dorazila na iOS po dvou měsících testování v betaverzi, kterou Mozilla uvedla letos v září (a po ještě delším uzavřeném testování).

Browser má standardní funkce známé z desktopového provedení: například Sync – tedy synchronizaci historie prohlížení, záložek či otevřených karet napříč zařízeními (musíte ovšem mít Firefox účet).

Firefox na iPadu

Dále také přepínání a správu otevřených oken prostřednictvím stránky s jejich náhledy nebo napovídání (našeptávač), co byste asi tak mohli hledat při psaní slov do adresního řádku (v základu je funkce vypnutá, aplikace vás ale vyzve k aktivaci).

BRAND24

Firefox na iOS nabízí podobně jako na desktopu také možnost anonymního prohlížení (prohlížeč v anonymním modu neukládá historii ani cookies). Funguje ovšem jen na iOS 9. Podobnou funkci na iOS nabízejí i Google Chrome, Safari a další prohlížeče.

Firefox vyžaduje iOS ve verzi 8.2 nebo vyšší a stáhnout a nainstalovat jej můžete z App Store.

Firefox na iPadu – přepínání stránek

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).